Mercedes v Monze porazil Ferrari, Velkou cenu Itálie vyhrál Lewis Hamilton

Lewis Hamilton vyhrál Velkou cenu Itálie formule 1 a zvýšil náskok v čele seriálu. Na trati v Monze porazili Fina Kimiho Räikkönena. Sebastian Vettel dojel po kolizi v úvodu až čtvrtý.

Monza (Aktualizováno: 16:47 2. 9. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton předjel na trati Kimiho Räikkönena

Lewis Hamilton předjel na trati Kimiho Räikkönena | Foto: Stefano Rellandini | Zdroj: Reuters

„Pánové, projeďte se ve vítězné formaci, aby to italští kolegové viděli,“ ozvalo se ve vysílačkách jezdců stáje Mercedes v cíli Velké ceny Itálie. Stříbrný šíp Lewise Hamiltona o pár sekund dříve vyhrál závod na domácí půdě Ferrari.

Nejrychlejší kolo v historii, Räikkönen si pole position v Monze vyjel rekordní průměrnou rychlostí

Číst článek

Britský obhájce titulu navýšil svůj náskok na 30 bodů, jeho nejbližší pronásledovatel Sebastian Vettel totiž po kolizi v úvodu dojel až čtvrtý.

Na startu Velké ceny Itálie měla v první řadě dva vozy, vítězství se ale stáj Ferrari na domácím okruhu v Monze nedočkala. Räikkönen a Vettel si sice po startu udrželi vedoucí pozice, ale ne na dlouho. Ve třetí zatáčce totiž úspěšně zaútočil Hamilton na Vettela.

Německý jezdec si navíc o zadní kolo Hamiltonova monopostu urazil kus předního křídla, musel do boxů a propadl se na předposlední místo.

Na trať vyjel safety car a od 4. kola se jelo dál. V cílové rovince v nájezdu do 4. kola předjel Hamilton Räikkönena, ale finský jezdec se před svého soupeře hned vrátil.

Ferrari ale trápily opotřebované zadní pneumatiky a Kimi Räikkönen osm kol před cílem Hamiltonovu tlaku podlehl.

Lewis Hamilton po 68. vítězství v kariéře zvýšil náskok v čele mistrovství světa, před Němcem Vettelem vede už o třicet bodů.

CLASSIFICATION (LAP 53/53): @Lewis Hamilton clinches a 68th career victory #ItalianGP 🇮🇹 #F1

16:37 – 02. 09. 2018

809 1455

ala, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme