Karolína Plíšková je ve čtvrtfinále US Open, v turnaji ještě neztratila ani set

Karolína Plíšková na US Open pomstila Karolínu Muchovou a Lucii Šafářovou. V osmifinále posledního grandslamu sezony porazila přemožitelku dvou Češek Asleigh Bartyovou dvakrát 6:4 a postoupila do nejlepší osmičky turnaje.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Australanka Asleigh Bartyová na letošním US Open narazila už na třetí Češku. S Lucií Šafářovou i Karolínou Muchovou si sice poradila, ale v osmifinále ji čekala světová osmička. Karolína Plíšková ukončila působení Australanky v turnaji za hodinu a půl výsledkem dvakrát 6:4.

Kvitové se letos daří všude kromě grandslamů, teď vyhlíží Turnaj mistryň a finále Fed Cupu

Číst článek

„Je to dobrá hráčka, takže jsem si musela dávat na šance, co jsem měla. A hned ty první využít. Měly jsme dobré zápasy v minulosti, takže jsem byla hodně koncentrovaná. Největší radost mám, že jsem odvrátila všechny brejkboly,“ řekla po zápase Radiožurnálu Karolína Plíšková.

Do třetího osmifinále na US Open v řadě dovedla tenistku z Loun především jistota v klíčových momentech zápasu. Plíšková čelila osmi brejkbolům, všechny odvrátila. Sama se naopak za celý hodinu a půl dlouhý zápas dostala jen ke dvěma brejkovým šancím. A měla stoprocentní úspěšnost.

První brejkbol využila osmá hráčka světového žebříčku hned v první hře a výhodu držela dalších 35 minut až do druhého úspěšného setbolu. Na svou šanci si počkala i ve druhém dějství, při podání Australanky se dostala k výhodě, kterou proměnila křižným vítězným míčem.

Australanka sice měla šanci na rebrejk, ale podání bývalé světové jedničky neprolomila. Po hodině a 24 minutách při mečbolu předvedla Plíšková precizní servis ven z kurtu a přemožitelka Lucie Šafářové a Karolíny Muchové nedokázala dostat return přes síť.

Mezi nejlepší osmičkou se Karolína Plíšková utká se Serenou Williamsovou, která porazila Estonku Kanepiovou 6:0, 4:6 a 6:3, dojde tak na odvetu předloňského semifinále, které Češka na Flushing Meadows vyhrála. 

„Nemyslím si, že se něco v její hře změnilo. Už to trvá nějakou dobu, co se vrací, takže fyzicky je na tom nejlíp, co jsem ji viděla. Záleží, jak ona servíruje, ale já mám své zbraně a tady to na ni umím,“ usmála se Karolína Plíšková.

Super mazácký výkon @Karolina Pliskova a ty odvrácené a využité brejkové šance 👍🇨🇿 #USOpen

21:40 – 02. 09. 2018

1 9

Radost pohledět, jak komplexní hráčkou dokáže @Karolina Pliskova být. V úvodních dvou gemech ukázala snad všechny možné způsoby útoku a údery. #USOpen Tak ať to vydrží

20:21 – 02. 09. 2018

1 10

Tenisový grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 53 milionů dolarů):
Muži:
Dvouhra - 4. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Basilašvili (Gruz.) 6:3, 6:3, 6:7 (6:8), 6:4, Thiem (9-Rak.) - Anderson (5-JAR) 7:5, 6:2, 7:6 (7:2).
Čtyřhra - 3. kolo:
González, Jarry (Arg./Chile) - Jebavý, Molteni (ČR/Arg.) 6:3, 6:4.

Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Karolína Plíšková (8-ČR) - Bartyová (18-Austr.) 6:4, 6:4, S. Williamsová (17-USA) - Kanepiová (Est.) 6:0, 4:6, 6:3.
Čtyřhra - 3. kolo:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - L. Kičenoková, Siegemundová (Ukr./Něm.) 6:3, 6:2.

Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Sestini Hlaváčková, Roger-Vasselin (5-ČR/Fr.) - Peschkeová, Ram (ČR/USA) 6:4, 7:5.

Junioři:
Dvouhra - 1. kolo:
Forejtek (ČR) - Tadžima (8-Jap.) 6:1, 6:3, Svrčina (ČR) - Zink (USA) 6:3, 3:6, 6:2.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme