Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

V evropském duelu NHL se radoval Zacha, Frolík jistil výhru Calgary

  21:50aktualizováno  7. října 9:36
Jediný český hokejista se střelecky prosadil v sobotním bohatém programu NHL, Michael Frolík zpečetil gólem do prázdné branky výhru Calgary 7:4 nad Vancouverem. V atraktivním evropském mači se na ledě v dresu New Jersey objevil i Pavel Zacha a jeho tým ve švédském Göteborgu porazil Edmonton 5:2.
Radost hokejistů Calgary po vstřeleném gólu.

Radost hokejistů Calgary po vstřeleném gólu. | foto: AP

V rámci projektu NHL Global Series se v sobotu ve švédském Göteborgu představily celky New Jersey a Edmontonu. Na neutrálním ledě v aréně Scandinavium se cítili více jako doma hokejisté Devils, kteří si vytvořili střeleckou převahu 27:19 a do zámoří se vrací s výhrou 5:2.

Výsledky a české zářezy

New Jersey - Edmonton 5:2 (hráno v Göteborgu), Dallas - Winnipeg 5:1, Buffalo - NY Rangers 3:1, Toronto - Ottawa 3:5, Tampa Bay - Florida 2:1SN, Pittsburgh - Montreal 1:5, St. Louis - Chicago 4:5PP, Minnesota - Vegas 1:2SN, Arizona - Anaheim 0:1, Colorado - Philadelphia 5:2, NY Islanders - Nashville 3:4, Calgary-Vancouver 7:4 (za domácí Frolík 1+0).

Dařilo se především dvojici útočníků Kyle Palmieri - Travis Zajac. Oba si připsali po dvou gólech. Jediný český zástupce v utkání, centr Pavel Zacha (19:51, +1, 1 střela), se bodově neprosadil. Byl ale hodně vidět a s téměř 20 odehranými minutami byl nejvytíženějším ze všech útočníků vítězů.

Na obou gólech Oilers se podílelo stejné trio, Milan Lucic (1+1), Connor McDavid (0+2), Leon Draisaitl (1+1). Kromě již odehrané partie v Göteborgu se NHL v nové sezoně představí v Evropě ještě ve dvou případech. Střetnutí Floridy s Winnipegem je totiž naplánováno na 1. a 2. listopadu v helsinské Hartwall Areně.

Calgary zápas otočilo zápas proti Vancouveru v poslední třetině z 3:4 na 7:4. Obrat odstartovalo dvěma zásahy v přesilových hrách, další dvě trefy přidalo při hře soupeře bez brankáře. Gólovou tečku udělal Frolík, který v oslabení zavezl puk do útočného pásma a bekhendem trefil z pravého kruhu prázdnou branku. Domácí gólman Mike Smith kryl šestnáct střel a inkasoval čtyřikrát za 37 minut hry, ale nepustil do branky náhradníka Davida Ritticha.

„Speciální formace byly skvělé. Měli jsme v utkání mnoho skvělých momentů a vytvořili jsme si dost příležitostí, abychom zápas strhli na svou stranu,“ zhodnotil zápas kouč Calgary Bill Peters, který si připsal první výhru v novém působišti.

V dresu Vancouveru na sebe opět upozornil Elias Petterson. Devatenáctiletý útočník ve svých úvodních zápasech ukazuje, že by mohl být v Canucks následovníkem krajanů Henrika a Daniela Sedinových, kteří letos ukončili kariéru. Talentovaný hráč vstřelil dva góly, hezkou přihrávkou jeden připravil a po dvou utkáních má na kontě pět bodů. „Jsem šťastný, jak jsem začal. Jsem sebevědomý, produktivní a myslím si, že hraji dobře také v obraně,“ řekl Pettersson.

Jonathan Toews zařídil hattrickem výhru Chicaga 5:4 na ledě St. Louis. Lídr týmu dostal Blackhawks do hry v závěru úvodní třetiny, kdy doklepl puk do odkryté branky a snížil na 1:2. Další pohotovou dorážkou vyrovnal ve 47. minutě na 4:4 a hattrick završil v prodloužení, které ukončil gólem 62:20 ze samostatného úniku. „Chceme napravit minulý ročník, kdy jsme se nedostali do play off. Z každého byla dnes cítit touha vyhrát a ukázali jsme, jak nebezpeční můžeme být,“ uvedl Toews.

V obraně vítězů si připsal Jan Rutta dva kladné body do statistiky +/-. St. Louis prohrálo i druhý zápas v sezoně a opět inkasovalo pět branek. Příště by už v jeho defenzivě mohl nastoupit Jakub Jeřábek, kterého vedení Blues získalo před pěti dny z Edmontonu. Český bek, kterého v minulých dnech zaměstnávalo vyřízení pracovního víza, už dorazil do nového působiště.

Pětatřicetiletý Tomáš Plekanec zůstal i ve druhém utkání nové sezony mezi náhradníky Montrealu a zastavil se v počtu odehraných utkání v NHL na čísle 998. Trenér Montrealu Claude Julien momentálně upřednostňuje dravé mládí a s novým směrem má výsledky. Kanadský klub po dalším kvalitním výkonu vyhrál na ledě ambiciózního Pittsburghu 5:1. Dvě branky vstřelil Paul Byron.

Další obránce Roman Polák se už v novém týmu podle všeho zabydlel. S Dallasem vyhrál obě utkání, po Arizoně přehráli Stars jednoznačně Winnipeg 5:1. Úřadovala elitní formace Jamie Benn, Tyler Seguin, Alexander Radulov, která nasázela všechny branky. Polák si připsal pět srážek (v této statistice je v klubu nejlepší) a navíc zblokoval dvě střely.

Excelentní výkon podal John Gibson, který zneškodnil 41 střel a vychytal Anaheimu výhru 1:0 nad Arizonou. K nule mu pomohl i český obránce Andrej Šustr, který si v kalifornském klubu odbyl premiéru. Jeho spoluhráč Ondřej Kaše do utkání nezasáhl, protože utrpěl v přípravě otřes mozku. Jediný gól dal ve čtyřicáté minutě ze sólového úniku Max Comtois.

Philadelphia vstřelila kuriózní gól. Brankář Colorada Semjon Varlamov chtěl přikrýt puk, ale jeho spoluhráč Mark Barberio do něho narazil a volný kotouč dopravil do prázdné branky Michail Vorobjev. Ruský hráč svým prvním gólem v NHL vyrovnal na 2:2, ale poté už se trefoval jen soupeř a vyhrál 5:2. V dresu Flyers si připsal tři záporné body Jakub Voráček.

Výsledky:

NHL
6. 10. 2018 19:10
New Jersey Devils New Jersey Devils : Edmonton Oilers Edmonton Oilers 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
Góly:
00:39 Palmieri (Severson)
22:02 Palmieri (Butcher, Hischier)
23:11 Zajac (Wood)
45:27 Zajac (Wood)
58:31 Noesen (Vatanen, Müller)
Góly:
04:01 Lucic (McDavid, Draisaitl)
51:32 Draisaitl (Lucic, McDavid)
Sestavy:
Kinkaid – Vatanen, Müller, Severson, A. Greene (C), Lovejoy, Butcher – Palmieri, Hischier, Hall (A) – Noesen, Zacha, Ma. Johansson – Quenneville, Zajac (A), Wood – Dea, Coleman, Boyle.
Sestavy:
Talbot – A. Larsson (A), Klefbom, Benning, Nurse, Russell, Bouchard – Rattie (C), McDavid (A), Nugent-Hopkins – Puljujärvi, Draisaitl (A), Lucic – Yamamoto, R. Strome, Rieder – Kassian, Brodziak, Khaira.

Rozhodčí: B. Maier, F. St. Laurent – J. Murray, L. Cameron

Počet diváků: 12 044

NHL
7. 10. 2018 1:08
Toronto Maple Leafs Toronto Maple Leafs : Ottawa Senators Ottawa Senators 3:5 (0:1, 3:2, 0:2)
Góly:
20:29 Rielly (Marner, Hyman)
21:10 Matthews (Marleau, Ennis)
38:20 Marner (Matthews, Rielly)
Góly:
09:42 DeMelo (Z. Smith, Chabot)
23:49 Chabot (Bødker, Z. Smith)
24:29 Tierney (Dzingel)
41:42 Chabot (B. Ryan, C. Anderson)
59:36 Mark Stone (Duchene)
Sestavy:
Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, Ožiganov, Dermott – Ennis, Matthews, Marleau (A) – Marner, Tavares (A), Hyman – Co. Brown, Kadri, Leivo – Kapanen, P. Lindholm, A. Johnsson.
Sestavy:
C. Anderson (Condon) – DeMelo, Chabot, Ch. Wideman, Borowiecki, Ceci, Lajoie – White, Duchene, Dzingel – Mark Stone, Z. Smith, Bødker – B. Ryan, Tierney, Formenton – Pääjärvi, Pyatt, Carey.

Rozhodčí: Kozari, St. Pierre – Miller, Nagy

NHL
7. 10. 2018 2:00
St. Louis Blues St. Louis Blues : Chicago Blackhawks Chicago Blackhawks 4:5P (2:1, 0:2, 2:1 - 0:1)
Góly:
14:42 Parayko (Maroon, R. O'Reilly)
17:22 Tarasenko (R. O'Reilly)
43:58 Tarasenko (Maroon, R. O'Reilly)
44:20 Ch. Butler (Barbašev, Schwartz)
Góly:
18:30 J. Toews (E. Gustafsson, DeBrincat)
21:33 P. Kane (Schmaltz)
30:25 Krüger (P. Kane, Schmaltz)
46:59 J. Toews (Jokiharju, DeBrincat)
62:20 J. Toews (Saad, Jokiharju)
Sestavy:
Allen (Ch. Johnson) – Pietrangelo (C), Bouwmeester, Parayko, Ch. Butler, Bortuzzo, Dunn – Tarasenko (A), R. O'Reilly, Maroon – Kyrou, B. Schenn, Schwartz – Perron, Bozak, Steen (A) – Blais, Thomas, Barbašev.
Sestavy:
C. Ward (A. Forsberg) – Jokiharju, Keith (A), Manning, Seabrook (A), Rutta, E. Gustafsson – Kahun, J. Toews (C), DeBrincat – P. Kane, Schmaltz, Saad – Kämpf, Anisimov, Kunitz – Martinsen, Johnson, Krüger.

Rozhodčí: Skilliter, Sutherland – Mach, Suchánek

NHL
7. 10. 2018 1:00
New York Islanders New York Islanders : Nashville Predators Nashville Predators 3:4 (1:2, 2:2, 0:0)
Góly:
12:01 Barzal (Jo. Bailey)
22:46 Filppula (Fritz, Sbisa)
39:31 Lee (Jo. Bailey, Barzal)
Góly:
03:42 Arvidsson (F. Forsberg, P. K. Subban)
16:56 Ekholm (P. K. Subban, Sissons)
33:30 C. Smith (Turris, Ellis)
36:42 Arvidsson (Johansen, Bitetto)
Sestavy:
Greiss (Lehner) – Pelech, Pulock, Hickey, Leddy, Sbisa, Boychuk – Lee (C), B. Nelson, Eberle – Beauvillier, Barzal, Jo. Bailey (A) – Komarov, Filppula, Fritz – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A). Hlavní trenér: Barry Trotz.
Sestavy:
Saros (Rinne) – Josi (C), Ellis (A), Ekholm, P. K. Subban, Bitetto, Y. Weber – F. Forsberg (A), Johansen, Arvidsson – Järnkrok, Turris, C. Smith – Sissons, Bonino, Hartman – Fiala, F. Gaudreau, Rinaldo. Hlavní trenér: Peter Laviolette.

Rozhodčí: Kyle Rehman, Francis Charron. Čároví: Greg Devorski, Scott Cherrey

Počet diváků: 12163

NHL
7. 10. 2018 1:00
Pittsburgh Penguins Pittsburgh Penguins : Montreal Canadiens Montreal Canadiens 1:5 (0:2, 1:2, 0:1)
Góly:
37:10 Sheahan (Letang, Sprong)
Góly:
11:08 Gallagher (Tatar, Danault)
15:56 Byron (Lehkonen, Petry)
23:43 Byron (Domi, Lehkonen)
34:05 Armia (Byron, Petry)
50:08 Hudon (A. Shaw)
Sestavy:
M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, J. Johnson, Määttä, J. Schultz, Oleksiak – Hörnqvist, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Hagelin – Rust, Brassard, Simon – Sprong, Sheahan, Cullen.
Sestavy:
Price (Niemi) – Petry (A), Mete, Juulsen, Reilly, Jo. Benn, Ouellet – Gallagher (A), Danault, Tatar – Armia, Kotkaniemi, Drouin – Lehkonen, Domi, Byron (A) – A. Shaw, Peca, Hudon.

Rozhodčí: Ghislain Hebert, Chris Rooney – Matt MacPherson, Ryan Daisy

NHL
7. 10. 2018 1:00
Tampa Bay Lightning Tampa Bay Lightning : Florida Panthers Florida Panthers 2:1N (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)s.n.2:0
Góly:
50:41 Cirelli
Kučerov
Góly:
05:58 MacDonald (Trocheck, Huberdeau)
Sestavy:
Vasilevskij (Domingue) – Girardi, Hedman, Strålman, McDonagh, Sergačjov, Coburn – Kučerov, Stamkos (C), J. T. Miller – Gourde, B. Point, Palát (A) – Joseph, Cirelli, Killorn – Conacher, Paquette, Erne.
Sestavy:
Luongo (33. Reimer) – Ekblad, Yandle, Pysyk, Matheson, Petrovic, MacDonald – Bjugstad, Barkov (C), Dadonov – Hoffman, Trocheck, Huberdeau (A) – Malgin, McCann, Vatrano – Sceviour, MacKenzie, Brouwer.

Rozhodčí: Furlatt, Morton.

Počet diváků: 19 092

NHL
7. 10. 2018 3:00
Arizona Coyotes : Anaheim Ducks Anaheim Ducks 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Góly:
Góly:
39:28 Comtois (Fowler, Silfverberg)
Sestavy:
Raanta (Kuemper) – Demers, Ekman-Larsson (C), Ljubuškin, Goligoski, Hjalmarsson (A), Connauton – Perlini, Stepan (A), Pánik – Hinostroza, Keller, Fischer – Cousins, Richardson, Grabner – Kempe, D. Strome, Crouse.
Sestavy:
Gibson (R. Miller) – Montour, H. Lindholm, Manson (A), Fowler (A), Šustr, M. Pettersson – Terry, Getzlaf (C), Rakell – Silfverberg, Henrique, Comtois – Gibbons, Steel, Cogliano – Sherwood, Rowney, Street.

Rozhodčí: Joannette, L ́Ecuyer – Sericolo, Gawryletz

Počet diváků: 17 125

NHL
7. 10. 2018 2:00
Minnesota Wild Minnesota Wild : Vegas Golden Knights Vegas Golden Knights 1:2N (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)s.n.0:1
Góly:
09:23 Dumba (Coyle)
Góly:
58:29 Pacioretty (Marchessault, C. Miller)
Haula
Sestavy:
Dubnyk (Stalock) – Suter (A), Dumba, Brodin, Spurgeon, Seeler, Pateryn – Zucker, E. Staal, Mikael Granlund – Parise (A), M. Koivu (C), Niederreiter – J. Eriksson Ek, Greenway, Coyle – M. Foligno, Hendricks, Fehr. Hlavní trenér: Bruce Boudreau.
Sestavy:
M.-A. Fleury (M. Subban) – Theodore, Engelland (A), McNabb, C. Miller, Merrill, Holden – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Pacioretty, Stastny, Haula – Nosek, O. Lindberg, Carpenter – Carrier, Bellemare (A), Reaves. Hlavní trenér: Gerard Gallant.

Rozhodčí: Ian Walsh, Kevin Pollock. Čároví: David Brisebois, Derek Nansen

Počet diváků: 19077

NHL
7. 10. 2018 1:15
Buffalo Sabres Buffalo Sabres : New York Rangers New York Rangers 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Góly:
13:15 Sheary (Ristolainen, Mittelstadt)
21:48 Sheary (S. Reinhart, Eichel)
59:58 Eichel
Góly:
55:21 B. Howden (McQuaid, Spooner)
Sestavy:
C. Hutton (Ullmark) – Scandella, Ristolainen, McCabe, Dahlin, Beaulieu, C. Nelson – Sheary, Eichel (C), S. Reinhart – Skinner, Berglund, Okposo (A) – Girgensons, Mittelstadt, T. Thompson – Elie, Rodrigues, Pominville.
Sestavy:
H. Lundqvist (Georgijev) – McQuaid, Skjei, Shattenkirk, Br. Smith, Pionk, M. Staal (A) – Bučněvič, Zibanejad, Kreider (A) – Zuccarello (A), K. Hayes, Vesey – Fast, Chytil, Spooner – Lettieri, B. Howden, C. McLeod.

Rozhodčí: Luxmore, Dwyer – Berg, Shewchyk

Počet diváků: 16 824

NHL
7. 10. 2018 3:00
Colorado Avalanche Colorado Avalanche : Philadelphia Flyers Philadelphia Flyers 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)
Góly:
01:35 C. Wilson (Kerfoot, E. Johnson)
12:58 Compher (Girard)
27:18 Landeskog (MacKinnon, E. Johnson)
56:21 C. Wilson (Söderberg, Kerfoot)
58:45 MacKinnon (Rantanen, E. Johnson)
Góly:
07:30 Couturier (Konecny, Giroux)
22:00 M. Vorobjov
Sestavy:
Varlamov (Grubauer) – E. Johnson (A), Girard, Barrie, Cole, Barberio, Zadorov – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – C. Wilson, Jost, Kerfoot – G. Bourque, Söderberg, Nieto – Calvert, Compher, Dries.
Sestavy:
Elliott (Pickard) – Gostisbehere, Provorov, MacDonald (A), Hägg, Folin, Sanheim – Konecny, Couturier, Giroux (C) – Voráček, Patrick, Lindblom – Simmonds (A), M. Vorobjov, J. van Riemsdyk – M. Raffl, Lehterä, Laughton.

Rozhodčí: Brenk, Hanson – Amell, Pancich

Počet diváků: 16 768

NHL
7. 10. 2018 1:10
Dallas Stars Dallas Stars : Winnipeg Jets Winnipeg Jets 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Góly:
08:23 Radulov (Seguin, C. Carrick)
11:18 Seguin (Ja. Benn, Spezza)
27:26 Ja. Benn (Spezza, Ja. Benn)
47:38 Ja. Benn (Seguin, J. Klingberg)
52:43 Seguin (Radulov)
Góly:
22:10 Connor (Morrissey, Trouba)
Sestavy:
Bishop (Chudobin) – J. Klingberg, Lindell, Methot, Heiskanen, C. Carrick, R. Polák – Ja. Benn, Seguin, Radulov – Janmark, Spezza, Comeau – D. Shore, Faksa, Pitlick – Dickinson, Hintz, B. Ritchie.
Sestavy:
Hellebuyck (Brossoit) – Morrissey, Trouba, Chiarot, Byfuglien, Morrow, T. Myers – Connor, Scheifele, Wheeler – Perreault, Little, Laine – Copp, Lowry, B. Tanev – Vesalainen, Roslovic, Ehlers.
NHL
7. 10. 2018 4:00
Calgary Flames Calgary Flames : Vancouver Canucks Vancouver Canucks 7:4 (2:2, 1:2, 4:0)
Góly:
00:12 E. Lindholm (Brodie, Giordano)
17:08 Giordano (Brodie, E. Lindholm)
29:31 J. Gaudreau (Monahan, Tkachuk)
49:27 Monahan (J. Gaudreau, Tkachuk)
54:28 E. Lindholm (J. Gaudreau, Tkachuk)
58:22 Czarnik
59:24 Frolík
Góly:
13:15 Pettersson (Goldobin, Eriksson)
16:38 B. Sutter
22:52 Pettersson (Edler)
36:58 Horvat (Pettersson, Edler)
Sestavy:
M. Smith (Rittich) – Brodie, Giordano (C), Mi. Stone, Hanifin, Prout, Välimäki – J. Gaudreau, Monahan (A), E. Lindholm – Czarnik, Backlund, Tkachuk (A) – Neal, D. Ryan, Dubé – Frolík, Jankowski, S. Bennett.
Sestavy:
Markström (A. Nilsson) – Ch. Tanev, Edler (A), Stecher, Del Zotto, Gudbranson, D. Pouliot – Boeser, Horvat (A), Bärtschi – Eriksson, Pettersson, Goldobin – Virtanen, B. Sutter (A), Motte – M. Granlund, Beagle, Leipsic.

Rozhodčí: Garrett Rank, Pierre Lambert – Kiel Murchison, Trent Knorr

Autoři: ,

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 se uskuteční od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým se představí v pražské základní skupině, kde ho čekají Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.

  • Nejčtenější

Program MS v hokeji 2024: Češi začnou s Finy, na závěr skupiny vyzvou Kanadu

29. května 2023  10:42,  aktualizováno  9.5 13:25

Česká hokejová reprezentace zná složení základní skupiny a herní plán pro nadcházející mistrovství...

Překvapení v nominaci. Z Rulíkova týmu pro MS vypadli Nosek, Vrána či Ticháček

5. května 2024  20:46,  aktualizováno  21:38

Dlouho očekávaný jmenný výčet zazněl. Trenér české hokejové reprezentace Radim Rulík představil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zazářil v pravou chvíli. Pastrňák vystřelil Bostonu v prodloužení postup

5. května 2024  5:27,  aktualizováno  7:04

Hokejisté Bostonu po dvou porážkách zvládli rozhodující sedmý zápas úvodního kola play off NHL...

Hertl na mistrovství nedorazí, Vegas ho nepustí. Obrovská ztráta, mrzí Nedvěda

7. května 2024  15:36,  aktualizováno 

Národnímu týmu by se tuze hodil, v případě příletu by okamžitě zabral pozici prvního centra a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Česko - Švýcarsko 1:2. Generálka na MS nevyšla, prosadil se pouze Krejčík

5. května 2024  12:21,  aktualizováno  19:05

Také ve třetím utkání na Českých hokejových hrách národní tým prohrál, Švýcarsku v Brně podlehl...

Poprvé na hokej i s přítelkyní. Soutěžíme moc rádi, říká výherce vstupenek

9. května 2024  20:52

Nezastavujeme. Portál iDNES.cz vám nadále každý den rozdává vstupenky na hokejové mistrovství...

Hokejisté Kazachstánu mají v nominaci na MS 15 hráčů z Barysu Astana z KHL

9. května 2024  19:39

Trenér hokejistů Kazachstánu Galym Mambetalijev zařadil do pětadvacetičlenné nominace na...

Česká soupiska má 22 hráčů. Nezapsaní zůstali Ščotka, Lenc a Michal Kovařčík

9. května 2024  19:13

Kouč českých hokejistů Radim Rulík zařadil na soupisku pro mistrovství světa v Praze před pátečním...

Mluvit se nebojíme, hlásí noví čeští lídři. Písmenka na dresu ale nic neznamenají

9. května 2024  16:16

Vždy se jim před startem šampionátu věnuje pozornost. Když se navíc hraje doma, platí to pro...

Arcon Personalservice GmbH
Elektrikář do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

V 59 letech zemřela herečka Simona Postlerová, ještě v sobotu zkoušela

Zemřela divadelní a filmová herečka Simona Postlerová, bylo jí 59 let. Zprávu o úmrtí potvrdil nadační fond Dvojka...

Titěrné sukně i míčky na podpatcích. Zendaya vzkřísila trend tenniscore

S nadsázkou bychom mohli říct, že největší tenisovou událostí tohoto roku je premiéra snímku Rivalové. Aspoň co se módy...

Zpěvačka Tereza Kerndlová měla autonehodu. Poslala vzkaz ze záchranky

Tereza Kerndlová (37) a její manžel René Mayer (53) měli v úterý ráno autonehodu. Na mokré vozovce do nich zezadu...

První světová válka zničila část Francie natolik, že tu stále řádí smrt

Řídkým rozvolněným lesem pokrytá pahorkatina u francouzského Soissons, Compiégne, Lens či Cambrai přirozeně svádí k...

Kamion před nehodou vůbec nebrzdil, moderní tahač by tragédii zabránil

Policie obvinila řidiče za smrtelnou nehodu na D1. Litevský kamioňák narazil do osobního auta a natlačil ho na tahač s...