Konec obchodování v amerických dolarech. Ruská vláda chce postupně přejít na rubl

Ruská vláda připravuje přechod od dolarového účtování v zahraničním obchodě k platbám v rublech. Podle ministerstva financí to má ruskou ekonomiku vymanit ze závislosti na americké valutě a posílit rubl. Předseda dolní komory ruského parlamentu Vjačeslav Volodin prohlásil, že americký dolar není nadnárodní měnou, jak by se mohlo zdát, ale nástrojem prosazování politických zájmů Spojených států.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kurzy měn.

Kurzy měn. | Foto: Sergei Karpukhin | Zdroj: Reuters

Náměstek ministra financí Alexej Mojsejev upřesnil, že přechod od dolaru k rublu v obchodování není záchranným plánem pro případ zostření západních sankcí, ale programem na podporu národní ekonomiky a měny.

Podniky, které začnou účtovat v rublech, mají být podle vládního návrhu daňově nebo jinak zvýhodněny.

Předseda dolní komory ruského parlamentu Vjačeslav Volodin prohlásil, že americký dolar není nadnárodní měnou, jak by se mohlo zdát, ale nástrojem prosazování politických zájmů Spojených států.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme