Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Iveco Bus uvádí nový dálkový autobus Crossway Natural Power

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Značka Iveco Bus rozšiřuje svou modelovou řadu Crossway o nový autobus na zemní plyn, který je primárně určen pro dálkovou dopravu.

Iveco Bus představil nový Crossway Natural Power na veletrhu AutoCar Expo ve francouzském Lyonu a doplnil tak svou řadu vozidel s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG). Novinka navazuje na model Crossway Low Entry Natural Power, který byl představen v roce 2017 na veletrhu Busworld a získal ocenění Sustainable Bus of the Year 2018.

Nový model Crossway Natural Power je osazen motorem Iveco Cursor 9 NP nejnovější generace, vyráběným značkou FPT Industrial, patřící do skupiny CNH Industrial. Navíc se Crossway Natural Power může pochlubit chytrým designem a nádržemi na stlačený zemní plyn integrovanými do střechy.

Toto patentované řešení podle materiálů společnosti přispělo k optimalizaci těžiště vozu, které vylepšuje stabilitu vozu během jízdy, a ke zvýšení komfortu jak pro řidiče, tak pro cestující. Zároveň jde o nejnižší vůz na trhu z hlediska celkové výšky, díky čemuž se na jeho provoz nevztahují žádná specifická omezení.

Dálkový autobus Crossway NP nabízí stejnou přístupnost, přepravní kapacitu a zavazadlový prostor jako dieselová verze. S celkovým objemem nádrží 1260 litrů (čtyři nádrže po 315 litrech) má vůz dojezd až 600 km a může čerpat na stanicích s rychlým i pomalým plněním. Motor Cursor 9 NP má výkon 265 kW (360 k), stejný jako jeho dieselová obdoba.

Prostorný interiér měří minimálně dva metry na výšku a je vybaven zavazadlovými koši.

Crossway NP, který je k dispozici v délce 12 m a 13 m a ve verzi LINE a POP, představuje novou alternativu pro regiony, kraje a města, jež si přejí poskytovat dopravní řešení plně kompatibilní s projekty energetické transformace. Vozy na zemní plyn mají status ekologických vozidel vhodných pro zóny s omezenou dopravou a chráněným ovzduším a splňují kritéria Crit'Air 1.

Aby společnost IVECO BUS ulehčila svým zákazníkům přechod na zemní plyn, nabízí zároveň řadu služeb: od smluvní údržby po speciální trenažéry a také síť prodejců a servisních míst s dlouholetými zkušenostmi v oblasti pohonu na zemní plyn.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
25. 10. 2018 21:24
taliansky šrot
naviac je to fakt hnusné