Hokejisté Zlína si doma poradili s Litvínovem, Kometa vyhrála v Plzni

Zlínští hokejisté dokázali v 15. kole hokejové extraligy porazit na domácím ledě Litvínov, pod vítězství 5:2 se výrazně podepsal útočník Pavel Kubiš, který zaznamenal hattrick. Karlovy Vary vyhrály v Mladé Boleslavi fotbalovým výsledkem 1:0. Plzeň doma nestačila na Kometu Brno, které podlehla 2:4. Poslední Chomutov prohrál s Hradcem Králové 3:4 po prodloužení. Olomouc doma podlehla Třinci vysoko 3:6.

Praha (Aktualizováno: 20:28 30. 10. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlínští hokejisté slaví gól proti Litvínovu.

Zlínští hokejisté slaví gól proti Litvínovu. | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

PSG Berani Zlín - HC Verva Litvínov 5:2 

V první třetině byli o něco lepším týmem domácí, kteří také šli ve 14. minutě zaslouženě do vedení, když se po Fořtově přihrávce zpoza branky prosadil Pavel Kubiš. O druhý zlínský gól se postaral krátce po první přestávce Jiří Ondráček, který pohodlně zakončil přesilovkovou kombinaci.

Hradec se bude muset obejít bez kapitána, Koukal si za faul na Dvořáka nezahraje dva zápasy

Číst článek

Hosté pak snížili zásluhou teče Michala Trávníčka, jenže Zlín si vzal hned vzápětí dvougólové vedení zpět díky tečujícímu Davidu Noskovi. Ještě před koncem druhé části se hostům podařilo znovu snížit, jenže ani tentokrát jednogólový rozdíl nevydržel dlouho - ještě před přestávkou na trefu Jakuba Petružálka reagoval druhým gólem v utkání Pavel Kubiš.

V poslední části se v přesilovce domácímu Kubišovi povedlo zkompletovat hattrick, další góly už ale nepadly, a tak Zlín porazil doma Litvínov 5:2.

BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 0:1

V Mladé Boleslavi se diváci v utkání jedenáctého týmu se třináctým na první gól načekali až do 38. minuty, kdy karlovarský Michal Plutnar využil prostoru, kterého se mu dostalo mezi kruhy, a poslal hosty do vedení.

Plutnarův gól se nakonec ukázal jako vítězný, protože nikomu jinému se prosadit nepovedlo. Karlovy Vary tak zvítězily v Mladé Boleslavi fotbalovým skóre 1:0 a slaví šesté vítězství v řadě.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 2:4

Zápas Plzně s Brnem přinesl od první minuty atraktivní podívanou s množstvím šancí. Jako první se prosadil hostující Leoš Čermák, na kterého proměněným trestním střílením rychle navázal jeho spoluhráč Martin Zaťovič.

Domácí se ale nesložili a ani ne minutu po Zaťovičově gólu snížil Petr Čerešňák. A necelou minutu před koncem třetiny se Plzni podařilo vyrovnat na 2:2 díky trefě Davida Stacha. Jenže ještě před přestávkou se přesně trefil Lukáš Kašpar a Kometa měla vedení zpátky.

Ve druhé části gólové hody ustaly a k vidění byl spíš velký boj. Dalšího gólu se tak plzeňská hala dočkala až dvacet vteřin před závěrečnou sirénou, na konečných 2:4 upravoval trefou do prázdné klece při plzeňské hře bez brankáře Lukáš Kašpar.

Piráti Chomutov - Mountfield HK 3:4 po prodloužení

Hradečtí začali na ledě posledního Chomutova dobře a už během první třetiny si vypracovali dvougólové vedení po trefách Tomáše Vincoura a Petra Zámorského.

Ve druhé třetině se ale Pirátům povedl skvělý obrat. V 25. minutě snížil v přesilovce Juraj Vlach a o čtyři minuty později už to bylo 2:2, když další početní výhodu využil Ronald Knot. Povedenou dvacetiminutovku domácích pak završil třetím gólem Petr Koblasa.

V poslední třetině se hosté dlouho tlačili za vyrovnáním a to se jim nakonec také povedlo. V 56. minutě srovnal v přesilovce na 3:3 Filip Pavlík. O vítězi utkání nakonec muselo rozhodnout prodloužení, které po necelé minutě ukončil přesnou trefou hradecký Lukáš Cingel.

HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 3:6

Hosté si dokázali už během první třetiny odskočit Olomouci do třígolového vedení, postupně se prosadili Vladimír Svačina, Martin Gernát a Lukáš Krajiček. Domácí pak vykřesali naději pár vteřin po první přestávce, když se trefil Jan Knotek.

Jenže Třinec pak jakékoliv náznaky rázně utnul dvěma góly během čtyř minut, o které se postarali David Cienciala a Roberts Bukarts. Za domácí pak na 2:5 snížil Zbyněk Irgl, ale ještě před druhou přestávkou vrátil Třinci čtyřgólové vedení Ethan Werek. V poslední třetině už akorát snížil na konečných 3:6 domácí David Škůrek.

15. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Verva Litvínov 5:2 (1:0, 3:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Kubiš (Fořt, J. Ondráček), 22. J. Ondráček (Fořt, Gazda), 27. Nosek (P. Sedláček, Herman), 40. Kubiš (Fořt), 54. Kubiš (J. Ondráček, Fořt) - 26. Trávníček (J. Mikúš), 39. J. Petružálek (M. Hanzl, J. Mikúš). Rozhodčí: Šír, Hribik - Špringl, Tošenovjan. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 3291.

BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka a nahrávky: 38. Plutnar (T. Rachůnek, Šenkeřík). Rozhodčí: Hradil, M. Sýkora - J. Svoboda, Malý. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. Diváci: 2469.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 2:4 (2:3, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Čerešňák (V. Němec, Kodýtek), 20. Stach (P. Straka, Nedorost) - 12. L. Čermák (Vejmelka), 13. Zaťovič z trest. střílení, 20. Kašpar (O. Němec), 60. Kašpar (Köhler, J. Mikuš). Rozhodčí: Hodek, Kika - Klouček, Lhotský. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 5015.

Piráti Chomutov - Mountfield Hradec Králové 3:4 v prodl. (0:2, 3:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Valach (Klhůfek, Vantuch), 29. Knot (V. Růžička ml.), 38. Koblasa (Huml, Havel) - 11. Vincour (Zámorský, Bičevskis), 19. Zámorský (Vopelka, Rosandič), 56. F. Pavlík (Bičevskis, Rákos), 61. Cingel (R. Pavlík, Zámorský). Rozhodčí: M. Petružálek, Pražák - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:2. Diváci: 3342.

HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 3:6 (0:3, 2:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 21. J. Knotek, 27. Irgl, 52. Škůrek (Skladaný) - 6. Svačina (Adamský, M. Doudera), 10. Gernát (Werek, Krajíček), 13. Krajíček (M. Růžička, Roberts Bukarts), 22. Cienciala (Galvinš, D. Musil), 26. Roberts Bukarts (Marcinko, M. Růžička), 34. Werek (Hrňa, Krajíček). Rozhodčí: Hejduk, Veselý - Bryška, Hlavatý. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3685.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme