Kvitová, Plíšková, Strýcová, Siniaková. Kapitán Pála nominoval na finále Fed Cupu

O fedcupový titul budou v Praze proti Američankám bojovat Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková. Na tiskové konferenci v Praze to oznámilo vedení týmu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tým oslavil postup do finále Fed Cupu tradičním vítězným kolečkem

Finále Fed Cupu se bude hrát v Praze | Zdroj: ČTK

Petr Pála nominoval a Ivo Kaderka schválil stejný tým, který finále vybojoval v Německu. 10. a 11. listopadu budou Česko reprezentovat Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková, tedy nejlepší české tenistky v žebříčku WTA, Siniaková je navíc světovou jedničkou v deblu.

Ohnivá Siniaková, ledová Krejčíková. Světové jedničky v deblu láká olympiáda

Číst článek

„Ve finále se nám to daří, proti Američankám se nám to tolik nedaří. Nikdy jsme neprohráli v O2 areně, ale nikdy jsme Američanky neporazili. Já jsem z nominace nadšen, vážím si toho, je to pro mě nejsilnější možný tým, jaký jsem mohl postavit. Holky se nesmírně těší na fanoušky,“ řekl Pála na tiskové konferenci.

Zato Američanky v nejsilnějším složení nepřijedou. Serena Williamsová ukončila sezonu a nedorazí ani finalistka Turnaje mistryň Sloane Stephensová. Předpokládaná sestava Kapitánka Kathy Rinaldiové je Danielle Collinsová, Sofie Keninová, Alison Riskeová a Nicole Melicharová, deblistka s českými kořeny.

Tým USA ale ještě svou sestavu definitivně neoznámil. „Pokud by to takhle bylo, tak pro mě je to překvapivá nominace, abych řekl pravdu. Vůbec jsem nepochyboval, že by nepřijela Sloane Stephensová nebo Madison Keysová,“ komentoval to Pála.

Zápas se bude hrát 10. a 11. listopadu ve vyprodané pražské O2 areně. Před domácím publikem slavily české tenistky triumfy ve finále nad Ruskem (2015), Německem (2014) a Srbskem (2012).

Američanky mají fedcupových trofejí osmnáct a ve vzájemné bilanci s ČR jasně vedou: z dvanácti soubojů vyhrály deset. Loni vyřadily oslabený český tým v semifinále na domácí půdě, v roce 2009 ho porazily v semifinále v Brně.

Češky jsou ve finále pošesté za posledních osm let. Finále ještě tým kapitána Pály neprohrál, triumfoval v letech 2011, 2012, 2014, 2015 a 2016.

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme