Tváří hokejového turnaje na olympiádě v Pekingu bude Jaromír Jágr, pomůže s přípravou

Jaromír Jágr bude tváří hokejového turnaje zimních olympijských her v Pekingu v roce 2022. Bude pomáhat při přípravě a rozvoji čínského hokeje. Deníku N to řekl šéf Smíšené česko-čínské komory vzájemné spolupráce Jaroslav Tvrdík.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr se sta tváří hokejového turnaje zimních olympijských her v Pekingu v roce 2022

Jaromír Jágr se stal tváří hokejového turnaje zimních olympijských her v Pekingu v roce 2022 | Zdroj: Pražský hrad

Ten byl přítomen na pondělním jednání prezidenta Miloše Zemana s čínskou vicepremiérkou Sun Čchun-lan v Lánech. Setkání se zúčastnil i Jágr a někdejší fotbalový reprezentant Pavel Nedvěd, uvedl server.

Prezidentův kancléř Vratislav Mynář ČTK řekl, že prezident Zeman o Jágrovi jednal v Číně začátkem listopadu s tamními představiteli a i v pondělí to bylo tématem jednání. Vše závisí na postoji čínské strany, doplnil Mynář.

On Monday, November 19, 2018, President of the Republic, Milos Zeman, received the Vice President of the State Council of the People's Republic of China, Sun Chunlan, at the Lane Chateau. The meeting was also attended by hockey player Jaromír Jágr and footballer Pavel Nedvěd.

16:41 – 19. 11. 2018

Český hokej se o spolupráci v Číně snaží. Loni v květnu generální sekretář Českého svazu ledního hokeje Martin Urban podepsal se svými protějšky memorandum, které počítá třeba s organizováním přípravných kempů pro mladé hokejisty, výměnou trenérů nebo metodických materiálů.

Hvězdného útočníka a majitele kladenských Rytířů Jágra s Čínou loni spojily spekulace o jeho dalším hokejovém působišti. V Rusku v létě 2017 psali, že by mohl zamířit do týmu Kontinentální ligy Kunlun Red Star, který sídlí v Pekingu. Jágr se také stal tváří marketingové kampaně čínského výrobce chytrých telefonů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme