FYI.

This story is over 5 years old.

Internet

Cea mai mare vacă din Australia e prea grasă ca să fie omorâtă

Abatoarele au refuzat să se ocupe de Knickers, vaca gigant.
Gavin Butler
Melbourne, AU
IG
translated by Irina Gache
o vaca printre vaci
Imagine via YouTube/fyahrasz tv

  

Cea mai mare vacă din Australia are doi metri înălțime și se numește Knickers. Are aproximativ 1 400 de kilograme și, conform ABC, are îndeajuns de multă carne ca să producă mai mult de patru mii de burgeri. Asta ipotetic vorbind, fiindcă Knickers, vaca gigant, este atât de mare încât nici abatorul nu-i poate face față. Este prea șmecheră pentru măcelărie. Este prea mare ca să fie sacrificată.

Când proprietarul Geoff Pearson l-a dus pe Knickers – care la 1,94 de centimetri este mai înalt decât starul NBA Stephen Curry – la licitație luna trecută, producătorii de carne l-au informat că pur și simplu nu pot să ia bestia imensă. Knickers, cu alte cuvinte, a ignorat tot ce înseamnă „moderație” și „abstinență” și a bătut sistemul: s-a îngrășat până la punctul în care a devenit imposibil să fie vândut. Acum bovina titanică își trăiește zilele în zona Lacului Preston din Myalup, în apropiere de Perth.

Publicitate

„Era prea mare. Nu îl puteam băga în unitatea de procesare”, a spus fermierul Geoff pentru Perth Now. „Deci cred că va trăi bine mersi până la adânci bătrâneți.”

Conform BBC, Geoff a spus că Knickers, rasa Holstein Friesian, a fost „mereu deasupra celorlalte bovine, un pic mai mare decât restul… așa că ne-am gândit să-l lăsăm acolo, nu face niciun rău nimănui”. Totu-i bine, doar că Geoff nu a ales per se să-l „lase acolo că nu face rău nimănui”. A încercat să-l vândă la abator și i-a fost înapoiat. Knickers este singurul responsabil de propria supraviețuire. Geoff este ca un părinte care începe să-și iubească copilul de abia după ce devine faimos – și se pare că „nu și-a imaginat niciodată că avea să ajungă aici”.

Acum, Knickers o arde pe câmpii și face ce vrea. Geoff spune că celelalte bovine îl urmează în ciradă ca și cum ar fi un zeu. Mai spune că mega-vaca va mai trăi probabil câțiva ani de acum înainte.

Din păcate totuși, Knickers este castrat, iar asta înseamnă că nu va putea să-și transmită mai departe sămânța puternică și va fi ultimul din descendența sa nobilă și colosală. Oricum, nu e cea mai mare bovină din lume. Acel titlu îi aparține unui bou italian pe nume Bellino care, conform Guiness World Records, atinge 2,03 metri.

Articolul a apărut inițial pe VICE AU.