Nejprve výzva na souboj, nyní šéf ruské Národní gardy opozičního lídra Navalného zažaloval za pomluvu

Velitel ruské Národní gardy Viktor Zolotov se rozhodl pokračovat ve sporu s disidentem Alexejem Navalným, který ho letos v létě veřejně obvinil z defraudací. Zolotov, bývalý bodyguard prezidenta Vladimira Putina, nejdřív Navalného neúspěšně vyzval na souboj, teď žádá soud o přiznání milionové kompenzace za pomluvu.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexej Navalnyj. Ilustrační foto.

Alexej Navalnyj. Ilustrační foto. | Foto: Maxim Shemetov | Zdroj: Reuters

Navalnyj tvrdí, že Zolotov a jeho kolegové přišli nezákonně k majetku za 3,5 miliardy rublů (1,2 miliardy Kč) při dojednávání kontraktu na dodávku potravin pro příslušníky Národní gardy. Čtyřiašedesátiletý Zolotov obvinění rozhořčeně popřel a navrhl Navalnému souboj.

Šéf ruské národní gardy vyzval na souboj Navalného. ‚Udělám z vás šťavnatou sekanou,‘ vzkázal disidentovi

Číst článek

„Vyzývám vás k souboji v ringu nebo na tatami, jak je libo. Slibuji, že z vás udělám pěknou šťavnatou sekanou,“ řekl v září generál ve videoklipu na síti YouTube.

Navalnyj nabídku přijal, vyzval ovšem Zolotova k diskusnímu souboji v přímém přenosu na některém celostátním televizním kanálu. Na tento návrh šéf Národní gardy nereagoval.

V úterý ruská média oznámila, že generál Zolotov podal na Navalného žalobu za pomluvu a žádá náhradu ve výši jednoho milionu rublů (přes 340 000 Kč).

Opoziční vůdce prohlásil, že své tvrzení snadno u soudu doloží. Poznamenal přitom, že finanční transakce Národní gardy zkoumala i ruská tajná policie FSB.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme