Švýcarsko 0:2 Česko

České osmifinále v Brisbane vyhrála Karolína Plíšková, Kvitová vypadla

Tenistka Karolína Plíšková porazila v Brisbane mladší krajanku Marii Bouzkovou a postoupila do čtvrtfinále. S turnajem se vedle Bouzkové loučí i Petra Kvitová, která prohrála s Estonkou Kontaveitovou.

Brisbane (Aktualizováno: 12:57 2. 1. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na Masters hladce porazila Caroline Wozniackou

Karolína Plíšková | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

Karolínu Plíškovou a Marii Bouzkovou dělí šest let zkušeností a 131 míst ve světovém žebříčku, přesto se utkaly v osmifinále jednoho z turnajů před Australian Open.

Kvitová, Strýcová i Kristýna Plíšková na úvod sezony vybojovaly výhry, Siniaková dostala kanára

Číst článek

Pátá nasazená hráčka pavouku v Brisbane šla rychle do dvougemového vedení, ale 20letá úspěšná kvalifikantka dokázala zareagovat a vyrovnala na 3:3. První set tak rozhodla až koncovka. Za stavu 5:6 Bouzková pustila při svém podání Plíškovou k setbolu, který bývalá světová jednička využila.

Druhá sada začala podle podobného scénáře. Bouzková vyrovnala z 0:2 na 2:2, pak už ale na kurtu vládla Karolína Plíšková. Vyhrála zbývající čtyři hry a zápas zakončila sérií osmi získaných míčků v řadě, celkově postoupila za hodinu a 23 minut 7:5 a 6:2.

Petra Kvitová při účasti po šesti letech znovu vypadla na turnaji v Brisbane v osmifinále, zatímco v roce 2013 prohrála s Ruskou Pavljučenkovovou, na začátku letošní sezony nestačila na soupeřku s Estonska.

V prvních deseti hrách zápasu s nenasazenou Anett Kontaveitovou si ani jedna tenistka nedokázala vytvořit brejkbol, první přišel až v 11. hře a Estonka ho dokázala využít. Následně celý první set bez potíží dopodávala. Statistici turnaje během prvního setu napočítali Češce 19 nevynucených chyb. 

Petra Kvitová, který měla v nohách úvodní tříhodinovou bitvu s Američankou Collinsovou, se chytla ve druhé sadě. Rychle vedla 2:0 a následně i 5:2, v obou případech ale o výhodu jednoho sebraného podání přišla.

Utkání došlo do tie-breaku, kde už vládla světová dvacítka Kontaveitová. Petra Kvitová uhrála jediný míček a po porážce 5:7 a 6:7 se s turnajem, který před osmi lety vyhrála, loučí.

Působení na svém prvním letošním turnaji zakončila také Kristýna Plíšková, která v čínském Šen-čenu prohrála s Rumunkou Nicolescuovou za dvě a půl hodiny 7:6, 3:6 a 4:6. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme