Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME v malém fotbale mužů 2024 Bosna a Hercegovina

Kometa srovnala sérii s Libercem, v prodloužení rozhodl Mueller

I druhé semifinále play-off mezi Libercem a Brnem dospělo do prodloužení, které tentokrát opanovali hokejisté z moravské metropole. Úřadující šampioni dvakrát smazali náskok domácích a v čase 69:36 stanovil konečné skóre 3:2 kanonýr Peter Mueller.

Jakub Orsava z Brna překonává libereckého brankáře Romana Willa
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Druhé utkání začalo oproti úvodnímu měření sil mnohem opatrněji. Do první šance se dostal v 6. minutě Mueller, ale brankář Will byl připravený. Oba týmy pak hrozily v přesilových hrách, Kometa hrála 34 sekund dokonce v pěti proti třem, jenže Erat trefil pouze tyč.

V polovině prvního dějství mohl naopak otevřít skóre domácí Kvapil z trestného střílení, nicméně Čiliak jeho pokus vyrazil. Při Gulašiho vyloučení se vzápětí dostali do brejku osamocení Čermák s Dočekalem, ale vůbec nezakončili. Při Holíkově vyloučení měl poté gól na hokejce Lenc, Čiliak však předvedl skvělý zákrok.

Hned po 17 sekundách druhé části jej ovšem překonal Krenželok, který využil přesnou přihrávku Zachara z otočky. "Viděl jsem očkem, jak tam jede, takže jsem mu to zkusil dát naslepo. A byl tam," popsal Marek Zachar.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. semifinále play-off Liberec - Brno

Kometa postupně převzala iniciativu a nakonec se jí podařilo i vyrovnat. Will sice několikrát svůj tým podržel, ale na Dočekalovu teč zareagovat nestihl. Chyba Baranky nicméně pomohla Tygrům zpět do vedení. Krenželok vystihl jeho rozehrávku a se Zacharem zvládli přečíslení dva na jednoho ukázkově.

Kometa se musela znovu tlačit do útoku. Obětavě hrající Severočeši přežili čtyřminutový trest Vlacha a v 50. minutě mohli opět udeřit. Osamocený Hudáček ale Čiliaka nepřekonal a o minutu později toho litoval ještě víc. Pohotově dorážející Orsava totiž vyrovnal.

V závěru normální hrací doby mohli domácí rozhodnout v početní výhodě, jenže Bartejsovo vyloučení ani přes velký tlak nevyužili. V čase 59:41 na trestnou lavici putoval Jelínek, v prodloužení k němu navíc usedl Ševc, který faulem zabránil Zaťovičovi ve skórování.

Domácí se ale ubránili ve třech a poté i ve čtyřech, jenže úřadující mistr přesto nakonec slavil výhru - v 70. minutě totiž Willa prostřelil Mueller. "Měl jsem dost šancí a jsem rád, že jsem se nakonec trefil. Při přesilovce pět na tři jsem zkoušel vystřelit stejně a nedopadlo to dobře, ale kluci říkali, že si mám věřit a zkoušet to dál," radoval se Mueller.

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 2:3 v prodl. (0:0, 2:1, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 21. L. Krenželok (Zachar, P. Jelínek), 38. Zachar (L. Krenželok) - 35. Dočekal (Malec), 51. Orsava, 70. Mueller (P. Holík). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 7:4. Bez využití. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 1:1.

Liberec: Will - Kolmann, Derner, Hanousek, Šmíd, Havlín, Ševc, Doherty - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, L. Hudáček, Birner - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Lakatoš, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.

Brno: Čiliak - O. Němec, Baranka, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Bartejs, Malec - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Orsava, M. Erat, Plášek - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Köhler, Kusko, Mallet. Trenéři: L. Zábranský, Horáček a Pokorný.

Filip Pešán (Liberec): "Byl to další vyrovnaný zápas. Na rozdíl od prvního, který uplynul velmi rychle, i když byl stejně dlouhý, dnes byl strašně rozkouskovaný vyloučeními na obou stranách. Speciální formace dostaly zabrat. Ani jeden tým výhody nevyužil. My jsme ztráceli trošku síly, protože i v prodloužení jsme hráli hodně v oslabení. Nakonec panika v dnešní naší hře, doprovázená nedisciplínou, byla hlavním důvodem, proč Kometa zaslouženě vyhrála."

Kamil Pokorný (Brno): "Opět to bylo vynikající utkání. Po vyrovnané první třetině, kdy měla obě mužstva vyložené šance, ale čarovali gólmani, si myslím, že od půlky duelu jsme byli lepším celkem. Nešly nám ovšem přesilovky. Mohli jsme rozhodnout dříve. Nicméně si myslím, že jsme vyhráli po zásluze a stav 1:1 po dvou zápasech je vzhledem k výkonům obou týmů spravedlivý."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články