Přední český výrobce prémiových kytar Furch expanduje do Spojených států

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

furch-guitars

Foto: Furch

Furch Guitars

0Zobrazit komentáře

Přední světový výrobce prémiových kytar Furch, který operuje už od roku 1981 ve Velkých Němčicích u Brna, prodává své celodřevěné hudební nástroje do 32 zemí na pěti kontinentech a nyní významně posiluje svou pozici ve Spojených státech. Furch oznámil, že v červenci otevírá nové distribuční a servisní centrum v Nashvillu, z něhož bude řídit veškeré americké aktivity.

Český Furch ročně vyprodukuje přes 8 tisíc kytar, na které hrají například Suzanne Vega, Per Gessle nebo David Koller, a nyní chce ještě více oslovit americké zákazníky. Po šestnácti letech se tak rozhodl převzít do svých rukou tamní prodeje, které dosud řešil přes svého autorizovaného distributora.

„Americký trh je pro nás prioritou číslo jedna. I přes dobrou spolupráci s naším dosavadním obchodním partnerem jsme se rozhodli převzít iniciativu a začít pozici naší značky intenzivně posilovat. Naše kytary patří k absolutní špičce na trhu a chceme o jejich kvalitách přesvědčit i přední světový trh, pro který jsou kytary snad nejvíce typické. Zaměřit se hodláme především na vylepšení distribuce a vyšší dostupnost kytar,“ říká Petr Furch, CEO společnosti Furch Guitars.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym