Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Známý herec Kevin Spacey byl zproštěn obvinění ze sexuálního obtěžování

Kultura

  23:01
NANTUCKET, MASSACHUSETTS (USA) - Americká prokuratura stáhla obvinění herce Kevina Spaceyho ze sexuálního obtěžování osmnáctiletého chlapce, kterého se podle obžaloby dopustil v roce 2016 na malém ostrově v americkém státě Massachusetts.

Kevin Spacey u soudu naslouchá svému právníkovi. foto: AP Photo

Spacey čelil obviněním, že před třemi lety mladého muže opil a pak ho obtěžoval v baru na ostrově Nantucket, kde muž pracoval jako uklízeč nádobí. Herec, jehož nejvíce proslavil televizní seriál Dům z karet, vinu popírá.

Americký herec Kevin Spacey u soudu kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování.
Ve videu popisuje Kevin Spacey celou aféru hlasem Franka Underwooda.

Nečekaný zvrat v procesu nastal 8. července, kdy poškozený s odvoláním na pátý dodatek ústavy odmítl před soudem dále vypovídat. Měl vysvětlit vymazané zprávy z mobilního telefonu, který prý měl v době obtěžování u sebe. Místo toho soudu sdělil, že telefon ztratil.

Devětapadesátiletého herce v minulosti z obtěžování obvinilo více než třicet mužů, před soudem ale dosud skončila jen kauza z ostrova Nantucket. Jako první herce v říjnu 2017 obvinil ze sexuálního obtěžování o dvanáct let mladší americký herec Anthony Rapp, kterého se prý pokusil svést před zhruba třemi desítkami let. Spaceymu bylo tehdy 26 a Rappovi 14 let. Spacey se Rappovi za nevhodné chování omluvil.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...