Kajakář Přindiš ovládl Světový pohár v Markkleebergu, Prskavec bral bronz

Úřadující mistr Evropy Vít Přindiš vyhrál závod kajakářů na Světovém poháru ve vodním slalomu v Markkleebergu. Třetí místo obsadil Jiří Prskavec, který si třetím medailovým výsledkem v sezoně upevnil vedení v hodnocení seriálu. Přindiš se týden před pražským finále pětidílného SP posunul na třetí místo za Slovince Petera Kauzera. Kanoistka Tereza Fišerová obsadila v ženském závodě druhé místo.

Markkleeberg (Německo) (Aktualizováno: 13:34 1. 9. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český kajakář Vít Přindiš a jeho jízda o finále ve francouzském Pau.

Vít Přindiš. | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Přindiš zajel skvělou finálovou jízdu a zvítězil s náskokem 2,43 sekundy. Vítěze páteční kvalifikace Prskavce o 11 setin porazil Francouz reprezentující Austrálii Lucien Delfour, bronzovému olympijskému medailistovi ale třetí místo stačilo k upevnění pozice lídra průběžného pořadí. Prskavcovým nejhorším výsledkem v sezoně zůstává čtvrté místo z Bratislavy, v úvodním závodě v Londýně byl druhý a minule v Tacenu rovněž třetí.

Vodní slalomáři Přindiš, Rohan a Fišerová obhájili triumf v Českém poháru

Číst článek

Přindiš po triumfu na červnovém ME ve Francii stoupá s každým závodem SP pořadím, triumfem vylepšil čtvrté místo z Tacenu a v Troji nastoupí už jako třetí muž průběžné klasifikace za Slovincem Peterem Kauzerem.

„Jsem hlavně moc spokojený s tou jízdou a zlato je prostě skvělé. Už v Tacenu jsem dokázal atakovat pódium, ale s jízdou tam jsem nebyl spokojený. Letos se mi pádluje dobře a za ten čas dnes jsem velice rád,“ uvedl Přindiš v tiskové zprávě. Nejlepší výsledek v sezoně zajel také Vavřinec Hradilek, který skončil v Německu pátý.

Bronzová medailistka z loňského mistrovství světa Fišerová vybojovala také nejlepší letošní pohárový výsledek. Jen o zlomek času nestačila na exmistryni Evropy Núrii Vilarubblaovou ze Španělska, jež vylepšila druhé místo z Bratislavy. V nezvykle vyrovnaném závodě Fišerová o 12 setin porazila australskou hvězdu Jessicu Foxovou. Suverénka pořadí SP se jako jediná z dnešních medailistů dopustila dotyku branky a dvousekundová penalizace ji stála vítězství.

„Nevím, po jaké době se mi povedlo opět porazit Jessicu Foxovou, ale jsem za to hodně ráda. Forma stoupá s blížícím se mistrovstvím světa a těším se teď do Prahy,“ radovala se Fišerová, jež v české metropoli nastoupí jako šestá žena pořadí SP s dobrou šancí i na druhé místo.

SP ve vodním slalomu v Markkleebergu (Německo):
Muži:
K1: 1. Přindiš (ČR) 87,78 (0 tr. sekund), 2. Deflour (Austr.) -2,43 (0), 3. Prskavec -2,54 (0), ...5. Hradilek (oba ČR) -3,30 (0).
Průběžné pořadí SP (po 4 z 5 závodů): 1. Prskavec 199, 2. Kauzer (Slovin.) 178, 3. Přindiš 152, ...14. Hradilek 110.
Ženy:
C1: 1. Vilarrublaová (Šp.) 104,98 (0), 2. Fišerová (ČR) -0,04 (0), 3. J. Foxová (Austr.) -0,16 (2), ...v semifinále 16. Havlíčková, 30. Říhová (obě ČR).
Průběžné pořadí SP (po 4 z 5 závodů): 1. J. Foxová 192, 2. Satilaová (Braz.) 145, 3. Wolffhardtová (Rak.) 136, ...6. Fišerová 122, 11. Havlíčková 95, 24. Říhová 60, 44. Matulková (ČR) 30.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme