Havarovaná auta po nehodě na D1 u Vyškova. (2. ledna 2020)

Havarovaná auta po nehodě na D1 u Vyškova. (2. ledna 2020) | foto: Twitter Policie ČR

Dálnici D1 u Vyškova zablokovala hromadná nehoda sedmi aut

  • 49
Dálnici D1 ve čtvrtek v podvečer zastavila u Holubic na Vyškovsku na 212. kilometru ve směru na Vyškov hromadná nehoda sedmi vozů. U nehody na namrzlé vozovce zasahovali záchranáři, vyžádala si čtyři lehce zraněné. Provoz alespoň jedním pruhem byl obnoven krátce před jedenáctou hodinou večer.

Policie dopravu odkláněla na 210. kilometru na Holubice, zpět se najíždělo na exitu 216 Rousínov.

„Na místě jsme ošetřili čtyři pacienty, šlo o tři muže a jednu ženu. S lehkými zraněními jsme je převezli do vyškovské nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Na Twitteru policie požádala řidiče, aby jeli velmi opatrně a dbali pokynů policistů. Provoz na objízdných trasách byl bez větších komplikací. Na dálnici probíhaly kromě záchranných i vyprošťovací práce, havarovaná vozidla si odvezly odtahovky.

„Policisté budou postupně otáčet auta uvízlá za nehodou, uzavřeným úsekem se pak dostanou z dálnice ještě před odstraněním následků nehody,“ doplnili po nehodě na Twitteru policisté.

Provoz jedním pruhem dálnice byl obnoven krátce před jedenáctou hodinou večer.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,