Česko 4:0 Rakousko

Karolína Plíšková postoupila do třetího kola Australian Open, Muchová vypadla

Světová tenisová dvojka Karolína Plíšková na Australian Open porazila Němku Lauru Siegemundovou dvakrát 6:3. Postoupila tak do třetího kola úvodního grandslamu sezony. Ve druhém kole naopak neuspěla dvacátá nasazená Karolína Muchová, která podlehla dvakrát 4:6 Američance Catherine „CiCi“ Bellisové.

Melbourne (Aktualizováno: 11:12 23. 1. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková na Australian Open

Tenistka Karolína Plíšková na Australian Open | Zdroj: Reuters

Minimálně do této fáze se Plíšková v Melbourne dostala pošesté za sebou, jejím maximem je loňské semifinále. Z devíti českých zástupkyň ve dvouhře na Australian Open vedle Plíškové zůstala už jen loňská finalistka Petra Kvitová.

Plíšková se Siegemundovou dosud jediné vzájemné utkání na okruhu WTA na antuce ve Stuttgartu v roce 2017 prohrála. Jednatřicetiletá Němka vstoupila sebevědomě i do čtvrtečního zápasu na centrálním kurtu Roda Lavera a dostala se do vedení 3:1. Sedmadvacetiletá Češka ale pěti hrami za sebou první set otočila a získala převahu.

Kvitová na Australian Open porazila Španělku Badosaovou. Krejčíková a Plíšková vypadly

Číst článek

„Začátek nebyl nejlepší. Ona hraje nepříjemně, já jsem na to byla připravena, že ona bude dělat vše možné, aby vyhrála. Snažila jsem se jí ale moc nevšímat a zůstat na své straně, to se mi dařilo docela dobře,“ řekla Plíšková Radiožurnálu.

O výsledku druhé sady rozhodl její jediný brejk ve čtvrtém gamu. Při vlastním podání lounská rodačka povolila soupeřce jen jeden brejkbol. „Nejsem si jistá, jestli to byl dneska hezký tenis. Má pro mě nepříjemnou hru a nikdy se proti ní necítím úplně dobře, řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu.

V součtu s cestou za titulem v Brisbane letošní vítěznou sérii prodloužila už na šest zápasů. O osmifinále Australian Open se utká s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou, nebo Američankou Taylor Townsendovou.

Muchová se utkala s Bellisovou, která dříve platila za velký talent. Dvacetiletá Američanka se loni v listopadu vrátila na kurty po dvacetiměsíční pauze, během níž podstoupila tři operace zápěstí a jednu lokte pravé ruky.

V prvním setu dvaadvacetiletá Češka otočila z 1:3 na 4:3, ale v deváté hře znovu přišla o servis a sadu ztratila. Rozhodující okamžik druhé sady přišel hned ve třetím gamu, kdy Bellisová znovu sebrala Češce podání. Při svém servisu jí už do konce zápasu žádnou šanci nedala.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme