Sáblíková znovu ovládla Světový pohár na dlouhých tratích. Stačilo jí 4. místo na trati 3000 metrů

Rychlobruslařka Martina Sáblíková potřinácté ovládla celkové hodnocení Světového poháru na dlouhých tratích. Ve finále v Heerenveenu jí na tříkilometrové trati stačilo čtvrté místo. Zvítězila Kanaďanka Isabelle Weidemannová, která se jako jediná dostala pod hranici čtyř minut.

Heerenveen (Aktualizováno: 16:06 7. 3. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková slaví se svým trenérem Petrem Novákem

Martina Sáblíková slaví se svým trenérem Petrem Novákem | Zdroj: Reuters

Sáblíková jela v předposlední dvojici s Ruskou Nataljou Voroninovou, která v únoru na MS v Salt Lake City vyhrála závod na 5000 metrů v novém světovém rekordu.

Sáblíkovou před závodem v rozcvičovací místnosti nenajdete. ‚Potřebuji mít svůj klid,‘ říká

Číst článek

Svěřenkyně trenéra Petra Nováka, jež na šampionátu v Utahu ovládla tříkilometrovou trať, byla v heerenveenské hale Thialf pomalejší než Ruska. Zajela čas 4:02,134 a zařadila se na průběžné třetí místo.

Z toho ji v závěrečné rozjížďce sesadila Weidemannová, která připravila o prvenství domácí Nizozemku Antoinette de Jongovou, ale celkové prvenství v SP dvaatřicetileté české reprezentantce nesebrala.

Při rozjíždění upadla

Před závodem totiž na Sáblíkovou ztrácela 38 bodů, zatímco rozdíl mezi prvním a čtvrtým místem v dvojnásobně hodnoceném finále činil 34 bodů. Důležité bylo, že Sáblíková v boji o čtvrtou příčku předčila o sedm setin sekundy další domácí rychlobruslařku Carlijn Achtereekteovou, neboť páté místo by jí už k celkovému triumfu nestačilo.

Sáblíková, která upoutala nizozemské kameramany pádem při rozjíždění, v sezoně dva závody SP na dlouhých tratích vyhrála, dvakrát byla druhá a dvakrát čtvrtá. Za posledních 14 let nezískala Světový pohár jenom předloni.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme