Bol to zvláštny pocit. Miroslav Marček oblečený, ako keby práve vstal spred televízie, pokojným hlasom rozpráva sudkyni, ako zavraždil troch ľudí. Pôsobil dojmom, akoby celkom nezaujato opisoval, ako v nedeľu pred obedom krájal zemiaky. Ani náznak nejakej emócie. Obligátne vyjadrená ľútosť pôsobila plocho, hoci pre pozostalých bola určite aspoň nejakou náplasťou.

M. Marček sa k vraždám Jána Kuciaka, Martiny Kušnírovej a Petra Molnára priznal na začiatku procesu. Po prvom kole svedeckých výpovedí ho sudkyňa Ružena Sabová vyčlenila na samostatné konanie, aby nebrzdil priebeh procesu s mafiánom Marianom Kočnerom, jeho volavkou Alenou Zsuzsovou a Tomášom Szabóom, ktorý vinu odmieta.

V pondelok sa stal druhým z partie zapletenej do vraždy novinára a jeho snúbenice, ktorý spoznal trest. Sprostredkovateľ Zoltán Andruskó dostal nedávno 15 rokov za mrežami, M. Marček teraz 23. Hoci je to nepredstaviteľne dlhý čas, hlasy, ktoré hovoria, že ide o mierny trest, sú na mieste.

Chladnokrvný zabijak

V pondelok ráno za tri vraždy M. Marčekovi hrozilo 25 rokov až doživotie. Finálny verdikt je teda mimoriadnym znížením trestu. Hoci zákonné dôvody na takýto krok existujú, prvotná logika nesedí.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa