Spoločnosť Revolut plánovala sprístupniť nákup kryptomien pôvodne až neskôr v tomto roku, terajšia situácia na trhoch tento krok urýchlila. „Na základe momentálneho narušenia ekonomiky si začíname všímať, že aj v súčasnosti prebieha kvantitatívne uvoľňovanie a devalvácia mien,“ uviedol Revolut v oznámení pre zákazníkov. Kryptomeny majú byť podľa neho alternatívou skutočných peňazí v čase kvantitatívneho uvoľňovania a devalvácie mien.

Revolut sľubuje jednoduchý nákup piatich rôznych kryptomien. Okrem bitcoinu je to aj bitcoin Cash, litecoin, ethereum a XRP. Revolut na začiatku účtuje používateľom bezplatného účtu za nákup kryptomien rovnakú províziu ako v prípade klientov s plateným účtom vo výške 1,5 percenta z ceny transakcie. Od polovice mája budú klienti s bezplatným účtom platiť 2,5-percentný poplatok.

Predchádzajúci test sa oplatil

Rozhodol som sa nákup vyskúšať rovnako, ako som testoval investovanie do akcií. Táto investícia sa mi vyplatila. Obzvlášť ako dobrý krok sa ukázal nákup akcií Tesly. Tie od 21. októbra, kedy som ich kúpil, zhodnotili o 196 percent. Škoda len, že som investoval iba 4,56 dolára. Hodnota nakúpených akcií má tak v súčasnosti hodnotu 13,52 dolára.

Kúpili sme bitcoin. Revolut si na nás pripravil fintu

Rástli aj akcie Ferrari, do ktorých som takisto v rámci divezrifikácie investoval. Súčasná kríza ma obrala o zhodnotenie a v súčasnosti sú akcie v miernej strate 0,12 percenta. Keďže som investoval 4,99 dolára, prišiel som doteraz o jeden cent.

Začať nakupovať kryptomeny je výrazne jednoduchšie, ako spustiť investovanie do akcií.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa