Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Tři zápasy denně ve čtyřech halách. Tak by se mohla dohrát NHL, zvažuje Bettman

Základní část NHL by se mohla dohrát centralizovaným způsobem s třemi zápasy denně ve čtyřech halách. A bez diváků. Potvrdil to komisionář zámořské soutěže Gary Bettman. Zároveň zdůraznil, že se bude muset jednat o běžně využívané arény, které mají potřebné vybavení.

Komisionář NHL Gary Bettman
zdroj: ČTK/AP autor: Gene J. Puskar

NHL uvažuje o dohrání základní části na čtyřech stadionech podle divizí. "Možná že to bude jen ve dvou městech, ale to se teď nedá předjímat. Nemusí to být ani nutně podle divizí, i když centralizace by podle divizí být mohla," uvedl Bettman.

Ať už se bude přerušená soutěž dohrávat kdekoli, musí to být v arénách NHL. "V malých univerzitních halách hrát nemůžeme. Protože pokud máme být centralizovaní, tak potřebujeme zázemí, které nabízejí stadiony NHL, například velký počet šaten, odpovídající technologii, mantinely a plexisklo, video či prostory pro televize," řekl komisionář kanadsko-americké ligy.

"Musí tam být také tréninkové prostory, protože když soustředíte sedm nebo osm klubů na jedno místo a budete hrát spoustu zápasů bez cestování, musíte mít také led pro trénink," dodal Bettman.

NHL byla kvůli pandemii koronaviru přerušena 12. března. Z 82 plánovaných zápasů základní části, jež měla skončit už 4. dubna, odehrály týmy mezi 68 a 71.

Pokud se soutěž znovu rozjede, bude to téměř jistě v prázdných arénách. "Myslím, že to nějaký čas bude bez sociálního kontaktu. Budou tam roušky a dezinfekce," uvedl Bettman.

A kdy by se mohla elitní liga znovu začít hrát? "Není to žádný závod, v sázce je příliš mnoho," řekl a naznačil, že doba návratu na led je ještě hodně vzdálená.

"I když hráči mohli v posledních týdnech pracovat na své fyzičce, faktem je, že nikdo z nich prakticky nestál na bruslích. Budeme muset zajistit, aby byli (před návratem) v odpovídající kondici pro zápasy, protože nechceme riskovat zranění a jejich kariéry."

Zdroj
ČT sport, ČTK, Spotsnet

Hlavní zprávy

Nejčtenější články