Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Šokující průjezd mercedesu Libercem: Auta ani kočárek šofér neřešil!

Autor: jel - 
9. prosince 2020
17:13

Nebezpečný řidič, který měl navíc platný zákaz řízení, ujížděl v pátek v Liberci policii dlouhých pět kilometrů. Nerespektoval doslova žádné předpisy a ohrozil několik řidičů i chodců. Zběsilé honičce předcházelo to, že řidič nedal přednost policejnímu vozu se zapnutou sirénou. Policisté hledají svědky celé události.

Liberečtí policisté vyjížděli v pátek po 16. hodině k dopravní nehodě. Přestože měli zapnuté majáky i sirénu šedý mercedes jim neumožnil předjetí. „Řidič navíc náhle sešlápl plynový pedál a snažil se policejnímu vozu ujet,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Hlídka tedy dopravní nehodu, k níž původně jela, předala kolegům a začala pronásledovat šedý mercedes.

Honička s policií trvala téměř pět kilometrů. Šílený řidič nakonec odbočil do úzké ulice, kde stála sanitka, a byl konečně nucen zastavit. „Nejen, že řidič silného vozu nerespektoval pokyny policistů k zastavení, dopravní značení nebo rychlostní limity, ohrozil také několik projíždějících řidičů a chodce,“ dodal mluvčí.

Video  Šílenec v mercedesu ujížděl policii a ohrožoval ostatní: Jen těsně minul kočárek  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Že jel řidič opravdu nebezpečně, dokazuje i video, které policie zveřejnila. V jeden moment totiž jenom těsně mine kočárek a chodce a v další zase bez problémů přejížděl přes ostrůvek. Do ulice, která se mu nakonec stala osudnou, odbočil, protože před ním jede autobus a v protisměru další auta.

Policie poté zjistila, že jednadvacetiletý řidič měl už platný zákaz řízení všech motorových vozidel a pokud bude nyní odsouzen, může skončit až na dva roky ve vězení. „V souvislosti s tímto případem nebezpečné a bezohledné jízdy, žádáme nejen řidiče ohrožených vozidel, ale také chodce, okolo kterých podezřelý muž projížděl,“ dodal Robovský.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání