Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Finišmankou štafety v Hochfilzenu nezvykle Charvátová. Ve stíhačce budou tři čeští biatlonisté

Biatlonová nadílka pokračuje v Hochfilzenu štafetou žen a mužskou stíhačkou. České kvarteto do závodu vyjede v sestavě tentokrát s finišmankou Lucií Charvátovou. Následně nastoupí na trať Michal Krčmář, Ondřej Moravec a Jakub Štvrtecký. Program Světového poháru začíná v 11:20, živě na ČT sport a webu ctsport.cz.

Lucie Charvátová
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

Davidová předvedla v pátek svůj nejlepší závod sezony. Ve sprintu skončila s jednou chybou pátá, od bronzové Franzisky Preussové ji dělilo 9,5 sekundy. 

Pátou ránu vestoje Davidová odkládala, ale trefila. Byla z toho dlouhá položka za 40 sekund. "Něco tam ztratila, ale páté místo je perfektní," řekl asistent trenéra Jiří Holubec.

Do stíhačky z českých reprezentantek postoupila už jen Lucie Charvátová, která skončila se třemi chybami čtyřiadvacátá.

"Dalo se závodit i se třemi, předvedla perfektní běžecký výkon. Tyhle dvě holky to zachránily, zaplať pánbůh za to," dodal Holubec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sprint biatlonistek v Hochfilzenu: Sestřih českých střeleb

Právě Charvátová bude sobotní štafetu na 4x6 km nezvykle končit. Na třetím úseku se představí tradiční finišmanka Eva Puskarčíková, která ve sprintu skončila až 84. Obě se střelecky hledají. Závod rozeběhne Jessica Jislová, kterou bude následovat Davidová.

Češky budou chtít napravit střelecký nezdar a konečné 11. místo z Kontiolahti, kdy dojely s odstupem více než čtyř minut za vítěznými Švédkami, protože musely na sedm trestných kol. V Hochfilzenu byly loni šesté, na mistrovství světa v Anterselvě jim unikl bronz. Favoritkami jsou Švédky a Norky.

Stíhačka se třemi Čechy

Českým biatlonistům se v pátečním sprintu příliš nevedlo. Michal Krčmář skončil s dvěma chybami vleže na 31. místě. "Mrzí mě to, podmínky byly ok. Ach jo, asi jsem chtěl moc dát nulu. Moc jsem začal tvořit a nenechal to plynule běžet," nehledal výmluvy Krčmář.

"Je to škoda u Michala, byla tam rychlá pěkná stojka, bohužel odešly rány vleže trochu níž. Asi mu foukalo a nezareagoval. Nebylo to jinak dobré představení na střelnici, ale obecně nul moc nebylo. Ale to nikoho neomlouvá," hodnotil trenérský asistent Aleš Ligauna.

Ondřej Moravec s jednou chybou obsadil 38. pozici. " U Ondry je potřeba nulování, aby tam byl, což ukázal v Kontiolahti. Běžecky to asi podle jeho představ nebylo, ale jedna trestná, s tím se už moc bojovat nedá," dodal Ligaun při absenci kouče Ondřeje Rybáře.

Body těsně unikly Jakubu Štvrteckému. Ten minul tři terče a byl jednačtyřicátý - tak také vyrazí do stíhačky. Tam se naopak nedostali ani Tomáš Krupčík, ani Adam Václavík.

Loni v prosinci obsadil Krčmář v Hochfilzenu 29. místo. Moravec byl 41., Štvrtecký o čtyři místa hůře.

Zvítězil Johannes Bö. Hvězdný Nor však tentokrát půjde do závodu na 12,5 km "až" ze čtvrtého místa. V čele bude jeho týmový kolega Johannes Dale, který bude mít před Krčmářem náskok 101 sekund.

Světový pohár v Rakousku bude pokračovat v neděli, kdy se závody prohodí a štafetu tak odjedou biatlonisté, závodnice bude čekat stíhačka. 

V příštím týdnu jsou v armádním středisku na programu opět sprinty a stíhací závody, trimestr pak uzavřou oblíbené masáky a po Vánocích nabere elitní seriál směr tradičně zakaboněný Oberhof.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články