Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Švédské hokejové hry se netradičně uskuteční v Malmö, hráče opět čeká "bublina"

Třetí díl série Euro Hockey Tour, který se bude hrát pod oficiálním názvem Beijer Hockey Games, bude od 11. do 14. února hostit Malmö. Stejně jako listopadový Turnaj Karjaly v Helsinkách a prosincový Channel One Cup v Moskvě se bude kvůli koronavirové pandemii konat v uzavřené bublině.

Utkání Česko – Švédsko
zdroj: ČTK/AP autor: Vesa Moilanen

"Při plánování Beijer Hockey Games bylo potřeba brát v potaz spoustu faktorů. Letos se musí navíc hrát v bublině se všemi bezpečnostními opatřeními pro všechny čtyři týmy. To nám umožní pro turnaj v Malmö tamní aréna, která je na vysoké mezinárodní úrovni," řekl marketingový manažer Švédské hokejové asociace Jesper Björck.

Do Malmö se vrací Švédské hry po osmi letech. Od té doby se s výjimkou roku 2017, kdy se hrálo v Göteborgu, konaly se Stockholmu. Před třemi roky se vedle švédské metropole část turnaje konala i v nedalekém Södertälje.

Po dvou turnajích vedou tabulku Euro Hockey Tour se 16 body z šesti zápasů Rusové. Druzí Češi na ně ztrácejí sedm bodů. Třetí Finové získali šest a poslední Švédové pět bodů.

Závěrečný turnaj bude od 13. do 16. května hostit Česko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články