Plíškové i Vondroušové se v generálce na Australian Open daří, v Melbourne postoupily do 3. kola

Nasazená trojka Karolína Plíšková i osmička Markéta Vondroušová postoupily do 3. kola kole turnaje Yarra Valley Classics v Melbourne. V přípravě na grandslamové Australian Open a prvním turnaji po čtrnáctidenní karanténě v Austrálii skončila naopak v prvním kole Kristýna Plíšková.

Melbourne (Aktualizováno: 10:17 1. 2. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková porazila Italku Elisabettu Cocciarettovou 6:3, 6:2, Vondroušová si poradila s Varvarou Gračovovou z Ruska 6:4, 6:0. Kristýna Plíšková vypadla po třísetové prohře 4:6, 7:6 a 3:6 s ruskou veteránkou Verou Zvonarevovou.

Jen jeden trénink denně a bez fyzioterapeuta, popisuje Karolína Plíšková přípravu na Australian Open

Číst článek

Karolína Plíšková měla v prvním kole volný los a proti Cocciarettové (132. v žebříčku WTA) si pomohla třiceti vítěznými údery, z toho sedmi esy. Nečelila ani jednomu brejkbolu a Italce vzala v každém setu podání dvakrát. Její další soupeřkou bude Danielle Collinsová z USA.

Také Vondroušová začala až ve druhém kole. První sadu rozhodla brejkem ve třetí hře, druhé už dominovala a uštědřila soupeřce „kanára“. Ve třetím kole bude hrát buď s Číňankou Čang Šuaj, nebo se Zvonarevovou.

Proti Rusce se neprosadila Kristýna Plíšková. Především nestačila na podání šestatřicetileté soupeřky, která dala 13 es, a neměla ani jeden brejkbol. V rozhodující sadě ztratila Češka servis na 3:5 a bývalé světové dvojce (aktuálně 156. v pořadí WTA) podlehla za dvě hodiny.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme