Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zacha slavil výhru New Jersey předčasně, Hronek asistoval za Detroit

  6:39aktualizováno  8:09
Nezvyklá situace byla k vidění v nedělním zápase hokejové NHL mezi New Jersey a Islanders. Domácí Pavel Zacha se v úvodu prodloužení podílel na trefě P. K. Subbana. Hráči už slavili výhru a pomalu odcházeli do kabin, rozhodčí však po rozboru videa kvůli ofsajdu gól neuznali a v následných nájezdech se již radovali hosté. Z Čechů se tak v daný hrací den díky asistenci prosadil jen obránce Filip Hronek z Detroitu.
Pavel Zacha z New Jersey nepřekonal Ilju Sorokina z New York Islanders.

Pavel Zacha z New Jersey nepřekonal Ilju Sorokina z New York Islanders. | foto: AP

Třetí souboj Islanders s New Jersey v řadě a třetí výhra rozjetého New Yorku. V neděli byli Devils nejblíže k úspěchu a v jednu chvíli už během prodloužení dokonce slavili triumf, radost byla ale předčasná.

Po nájezdech nakonec brali výsledek 3:2SN Ostrované a navázali tak na předchozí výhry nad stejným soupeřem 3:2 a 5:3. I přes absenci zraněného kapitána Anderse Leeho jedou Islanders dál na vítězné vlně, uspěli už podeváté v řadě a celkově bodovali dokonce v posledních dvanácti startech. S průběžnými 42 body tak svěřenci kouče Barryho Trotze vévodí ligové tabulce.

Trefu obránce P. K. Subbana z úvodu prodloužení po asistencích Pavla Zachy a Jespera Bratta rozhodčí neuznali po rozboru videa kvůli předchozímu ofsajdu. Hra tak za stavu 2:2 pokračovala a nakonec se rozhodovalo až v nájezdech.

New Jersey v rozstřelu vedlo brankou Nikity Guševa, ve třetí sérii ale zápas neukončil Zacha a hosty zachránil vyrovnáním Anthony Beauvillier. V následné dvojici pak neuspěla domácí jednička draftu Jack Hughes a vítěznou trefu zaznamenal Oliver Wahlstrom.

V řádné hrací době Devils dvakrát dotahovali ztrátu. Na branky Kieffera Bellowse a Brocka Nelsona průběžně odpovídali Janne Kuokkanen a Jegor Šarangovič. Český centr Pavel Zacha (21:10, -1, 3 střely), jenž v zápase se 17 vyhranými buly dominoval v dané disciplíně, si tak nakonec z utkání neodnesl žádný bod.

Detroit se v domácím zápase s favorizovanou Carolinou dokázal prosadit až v poslední minutě. Brankáře Alexe Nedeljkovice obral o čisté konto pouhých deset vteřin před vypršením řádné hrací doby útočník Anthony Mantha, jenž za asistence Filipa Hronka (20:22, 0+1, -1, 1 střela) těžil z odrazu puku od bránícího Sebastiana Aha.

Český obránce v sezoně stále čeká na první gól, s patnácti asistencemi však kraluje klubové tabulce produktivity Red Wings. Útočník domácích Filip Zadina (15:33, -1, 2 střely) se stejně jako ve vítězném dresu Martin Nečas (18:24, +1, 1 střela) tentokrát neprosadil.

Hosté se v zápase trefili jen dvakrát, na těsnou výhru 2:1 to ovšem stačilo. V oslabení uspěl obránce Dougie Hamilton a rozdílovou akci zařídil Švýcar Nino Niederreiter. Hurricanes tak uspěli už poosmé v řadě a po výše uvedených Islanders drží průběžně druhou nejdelší vítěznou sérii v lize a také druhou příčku v počtu získaných bodů s 41.

V sobotu domácí Columbus uspěl 4:3 po prodloužení nad Dallasem a prodlužovalo se i v nedělní odvetě. Po konečném výsledku 1:2 po nájezdech se tentorkát radovali hostující Stars. Jediným úspěšným exekutorem nájezdů byl Alexander Radulov.

I v řádné hrací době měli blíže úspěchu finalisté posledního Stanley Cupu. Už v 15. minutě Dallas v sestavě s centrem Radkem Faksou (17:28, +/-: 0, 1 střela) poslal do vedení Joe Pavelski a hubené skóre vydrželo až do 47. minuty, kdy Blue Jackets vrátil do hry ofenzivní obránce Zach Werenski.

V souboji posledního s prvním týmem tabulky Severní divize se překvapivě radovali outsideři z Ottawy, když i přes mocný finiš Toronta udrželi výsledek 4:3. Góly Brady Tkachuka a Ryana Dzingela, kteří v 7. minutě skórovali v rozmezí pouhých sedmi vteřin, a následnými dvěma příspěvky Drakea Bathersona vedli Senators po dvou třetinách 4:1.

Maple Leafs zabrali až v samém závěru. Trefy Zacha Hymana z 55. a Johna Tavarese z 58. minuty ale stačily jen na zkorigování skóre. Svou premiérovou vychytanou výhru začínající kariéry v NHL tak mohl slavit brankář Joey Daccord.

Výsledky:

NHL
14. 3. 2021 22:07
Columbus Blue Jackets Columbus Blue Jackets : Dallas Stars Dallas Stars 1:2N (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)s.n.0:1
Góly:
46:49 Werenski (S. Jones, Roslovic)
Góly:
14:28 Pavelski (Kiviranta, Gardner)
Radulov
Sestavy:
Korpisalo (Merzlikins) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Del Zotto, Kukan – Atkinson (A), Jenner (A), N. Foligno (C) – Laine, Riley Nash, Bjorkstrand – Bemström, Roslovic, Domi – Stenlund, Texier, Robinson.
Sestavy:
Oettinger (Chudobin) – J. Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Hanley – Gurjanov, Dickinson, Ja. Benn (C) – Radulov, Hintz, Robertson – Comeau (A), Faksa, Cogliano – Pavelski, Gardner, Kiviranta.

Rozhodčí: Rank, St. Laurent – Daisy, Nagy

NHL
15. 3. 2021 0:05
Ottawa Senators Ottawa Senators : Toronto Maple Leafs Toronto Maple Leafs 4:3 (2:1, 2:0, 0:2)
Góly:
06:06 B. Tkachuk
06:13 Dzingel (C. Bishop, Reilly)
25:00 Batherson (Stützle, B. Tkachuk)
25:53 Batherson (Wolanin, Tierney)
Góly:
11:38 Hyman (Matthews, Rielly)
54:40 Hyman (W. Nylander, Tavares)
57:48 W. Nylander (Marner, Rielly)
Sestavy:
Daccord – Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Zub, Wolanin, Gudbranson (A) – B. Tkachuk (A), Norris, Co. Brown – N. Paul, White, Dadonov – Stützle, Tierney, Batherson – Dzingel, C. Bishop, Watson.
Sestavy:
Hutchinson (7. Andersen) – Rielly (A), Brodie, Muzzin, Holl, Dermott, Bogosian – Hyman (A), Matthews, Marner – J. Thornton, Tavares (C), W. Nylander – I. Michejev, Engvall, Kerfoot – Vesey, Boyd, Spezza.

Rozhodčí: Skilliter, Markovic – Nansen, Barton

NHL
14. 3. 2021 19:10
Minnesota Wild Minnesota Wild : Arizona Coyotes Arizona Coyotes 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Góly:
26:35 V. Rask (Zuccarello, Kaprizov)
46:03 Bonino (Fiala, Parise)
51:10 Fiala (Dumba, Brodin)
59:55 J. Eriksson Ek (Parise, Bjugstad)
Góly:
13:27 Kessel
Sestavy:
Talbot (Kähkönen) – Spurgeon (C), Suter (A), Dumba, Brodin, Cole, Soucy – Zuccarello, V. Rask, Kaprizov – Fiala, Hartman, Greenway – Bjugstad, J. Eriksson Ek, Parise (A) – Johnson, Bonino, Sturm.
Sestavy:
Raanta (Hill) – Goligoski (A), Chychrun, Demers, Ekman-Larsson (C), Ljubuškin, Oesterle – Pitlick, Dvorak, Keller – Garland, Schmaltz, Crouse – Kessel, Jo. Larsson, Fischer – Brassard (A), Hunt, Caggiula.

Rozhodčí: Hebert, MacDougall – Gawryletz, Toomey

NHL
14. 3. 2021 22:07
Detroit Red Wings Detroit Red Wings : Carolina Hurricanes Carolina Hurricanes 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Góly:
59:50 Mantha (Hronek, Glendening)
Góly:
35:13 D. Hamilton
41:37 Niederreiter (Aho, Slavin)
Sestavy:
J. Bernier (Greiss) – Hronek, DeKeyser, Merrill, M. Staal, Djoos, Nemeth, Stecher – Mantha, D. Larkin (C), Fabbri – Gagner, Naměstnikov, Zadina – B. Ryan, Rasmussen, Erne – Glendening (A), Helm.
Sestavy:
Nedeljkovic (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Nečas, Aho, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Svečnikov – Foegele, Martinook (A), B. McGinn – Lorentz, Geekie, Paquette.

Rozhodčí: McIsaac, Lee – Galloway, Kelly

NHL
14. 3. 2021 22:00
New Jersey Devils New Jersey Devils : New York Islanders New York Islanders 2:3N (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)s.n.1:2
Góly:
05:12 Kuokkanen (Palmieri, Severson)
36:04 Šarangovič (P. K. Subban, D. Kulikov)
Góly:
04:18 Bellows (Aho, Eberle)
19:59 B. Nelson (Leddy, Jo. Bailey)
Wahlstrom
Sestavy:
Wedgewood (Blackwood) – P. K. Subban, D. Kulikov, Severson, T. Smith, Vatanen, R. Murray – Bratt, J. Hughes, A. Johnsson – Šarangovič, Zajac (A), Kuokkanen – Palmieri (A), Zacha, M. Malcev – Bastian, N. Gusev, Wood.
Sestavy:
I. Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Aho, A. Greene – Eberle, Barzal, Bellows – Czarnik (A), B. Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Komarov (A), Jo. Bailey – M. Martin, Cizikas (A), Clutterbuck.

Rozhodčí: Lambert, South – Rody, Suchánek

Počet diváků: 1 800

Mistrovství světa v hokeji 2024

Hokejové MS 2024 se uskuteční od 10. do 26. května v Praze a Ostravě. Český tým se představí v pražské základní skupině, kde ho čekají Kanada, Finsko, Švýcarsko, Dánsko, Norsko, Rakousko a Velká Británie.

  • Nejčtenější

Česko - Finsko 1:0N. Drama s vítězným koncem, skvělý výkon předvedl Dostál

10. května 2024  22:56,  aktualizováno  23:24

Česká reprezentace má za sebou první vystoupení na domácím mistrovství světa v hokeji. Svěřenci...

Program a výsledky MS v hokeji 2024: Češi mají dvě výhry, čekají je Švýcaři

29. května 2023  10:42,  aktualizováno  12.5 19:04

Česká hokejová reprezentace zahájila domácí turnaj vítězstvími nad Finskem a Norskem. V pondělí od...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Norsko - Česko 3:6. Divoký obrat řídil jubilant Červenka, rozhodl šťastný gól

11. května 2024  18:55,  aktualizováno  23:40

Pořádně se nadřeli. Čeští hokejisté ale po těžkém výpadku v zápase s Norskem zabrali, umazali...

Překvapení v nominaci. Z Rulíkova týmu pro MS vypadli Nosek, Vrána či Ticháček

5. května 2024  20:46,  aktualizováno  21:38

Dlouho očekávaný jmenný výčet zazněl. Trenér české hokejové reprezentace Radim Rulík představil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zbabělé, je jako neřízená střela. Finové tepou Gudase, atmosféru naopak chválí

11. května 2024  10:29

Ví se o něm, že hraje na hraně pravidel. Občas si počíná i lehce za ní. Radko Gudas je zkrátka na...

Fotbal? Umíme i hokej! Poláci překvapili hned po návratu mezi světovou elitu

13. května 2024  7:58

Ne že by snad polský fotbal vyloženě bavil, vždyť se Robert Lewandowski a spol. sotva probojovali...

Pastrňákův gól Bostonu nestačil, Florida je výhru od postupu

13. května 2024  7:08,  aktualizováno  7:53

Hokejisté Floridy dokázali v play off NHL porazit Boston potřetí za sebou a za stavu série 3:1 na...

MS v hokeji ONLINE: Češi se chystají na Švýcary, Slováci vyzvou Američany

10. května 2024  9:34,  aktualizováno  13.5 7:37

Domácí mistrovství světa hokeji v pondělí pokračuje čtvrtým hracím dnem. V Praze i Ostravě se...

Nováček, jemuž snad každý přeje. Kaše patří k nejlepším, vydře návrat do NHL?

13. května 2024  6:56

Hodně se mluví o kapitánovi Romanu Červenkovi, který v reprezentaci odehrál dvě stovky duelů. V...

Eurovizi vyhrál nebinární Švýcar Nemo. Nizozemce vyloučili za „výhružný pohyb“

Ve švédském Malmö rozhodli o vítězi letošní Eurovize. Stal se jím švýcarský nebinární zpěvák Nemo. Soutěž doprovázely...

Zpěvačka Tereza Kerndlová měla autonehodu. Poslala vzkaz ze záchranky

Tereza Kerndlová (37) a její manžel René Mayer (53) měli v úterý ráno autonehodu. Na mokré vozovce do nich zezadu...

Miss Czech Republic 2024 se stala studentka Adéla Štroffeková z Prahy

Vítězkou 15. ročníku Miss Czech Republic se stala studentka Adéla Štroffeková (21). Českou republiku bude reprezentovat...

Kamion před nehodou vůbec nebrzdil, moderní tahač by tragédii zabránil

Policie obvinila řidiče za smrtelnou nehodu na D1. Litevský kamioňák narazil do osobního auta a natlačil ho na tahač s...

První světová válka zničila část Francie natolik, že tu stále řádí smrt

Řídkým rozvolněným lesem pokrytá pahorkatina u francouzského Soissons, Compiégne, Lens či Cambrai přirozeně svádí k...