V Česku ji zpátky do povědomí dostal film režiséra Filipa Renče Lída Baarová, kde hrála prvorepublikovou hvězdu v jejím pozdním věku. Přitom v Rakousku léta hrála v nekonečném seriálu. Patří mezi pamětníky, kteří osobně znali hvězdy prvorepublikového filmu.

I přes momentální potíže s hybností jí elán a bystrá mysl rozhodně nechybí. Žádný recept na dlouhověkost prý nezná.

„Dlouhověká už jsem i bez receptu. Zajímalo by mě, jestli by se někdo zeptal na recept na krátkověkost. To by se odpovídalo daleko lehčeji, protože člověk si může ten život zkrátit, jak chce. Třeba v létě jít do moře na Maledivách a tam jít třeba až do Nirvány,“ prohlásila v žertu pro iDNES.cz Zdenka Procházková.

VIDEO: Filmová Lída Baarová Zdenka Procházková (90): Odmítla jsem roli s Paulem Newmanem!

Video
Video se připravuje ...

Filmová Lída Baarová Zdenka Procházková (90): Odmítla jsem roli s Paulem Newmanem! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

„Osobně si navíc myslím, že už hodně přesluhuji, že už bych tu dávno neměla být. Ale co se dá dělat, pán Bůh mi ta léta dal, budu to tu ještě muset vydržet,“ říká s úsměvem herečka.

Životním hereckým partnerem i prvním manželem byl herec Karel Höger. V 60. letech se však podruhé provdala za rakouského státního občana a stala se tak rakouskou občankou. Naposledy se objevila v seriálech Ordinace v růžové zahradě 2 nebo Krejzovi.

Fotogalerie
36 fotografií