Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Švédi zakončili své účinkování na Českých hrách výhrou nad Finskem

Švédští reprezentanti se ve svém třetím utkání na letošních Českých hokejových hrách dočkali první výhry, když porazili úhlavního rivala z Finska 3:2, a spravili si tak chuť před blížícím se mistrovstvím světa. Finové tak skončili v celkovém hodnocení seriálu Euro Hockey Tour poslední, což je jejich nejhorší výsledek za posledních deset let. Švédsko si nevedlo o moc lépe, když celkově skončilo třetí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švédsko - Finsko

Švédský kádr po čtvrtečním utkání s Českem (2:3 v prodloužení) opustili zranění útočníci Anton Wedin z HV 71 a osmnáctiletý William Eklund z Djurgaardenu. Z boje o MS vypadli také brankář Niklas Rubin z Frölundy, bek Gustav Backström z Örebra a forvard Fredrik Olofsson z Oskarshamnu.

Za prvním úspěchem na turnaji vykročili Švédové v 7. minutě, kdy při vyloučení Eemeliho Suomiho po střele Nilse Lundkvista otevřel skóre dorážkou do odkryté branky Jesper Frödén. Finové odpověděli v čase 23:54 také v početní výhodě - vyloučení Jespera Sellgrena potrestal střelou z levého kruhu Anton Lundell.

Ve 49. minutě rozhodl ve prospěch Švédska po individuální akci přes celé hřiště Filip Hallander, který překonal gólmana Jussiho Olkinuoru z pravého kruhu. Přesně minutu před koncem pojistil vedení při power-play Finů do prázdné branky Dennis Rasmussen. Výsledek zkorigoval při pokračující hře bez gólmana vteřinu před koncem z dorážky Jere Sallinen.

Švédsko - Finsko 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Frödén (N. Lundkvist, O. Lindberg), 49. Hallander, 59. D. Rasmussen (O. Lindberg, M. Kempe) – 24. Lundell (Kaski), 60. J. Sallinen (Kaski). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Brejcha, Lederer. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Bez diváků.

Švédsko: Reideborn - Lööv, Dahlbeck, Nygren, P. Holm, N. Lundkvist, Sellgren – M. Kempe, D. Rasmussen, Hallander – Friberg, P. Lindholm, O. Lindberg - E. Larsson, Ljungh, Sylvegard - Berggren, Wingerli, Frödén. Trenér: Johan Garpenlöv.

Finsko: Olkinuora - Ohtamaa, Kaski, Seppälä, E. Eronen, Parikka, Pokka, Sund, P. Lindbohm - Sallinen, Lundell, Puustinen - Innala, Kontiola, J. Karjalainen - Suomi, Ruohomaa, Ojamäki - Hännikäinen, Tiivola, Anttila - Kim Nousiainen. Trenér: Jukka Jalonen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články