Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Česko

Hromadná nehoda na D1 ve směru na Prahu si vyžádala jednu oběť. Provoz na místě byl již obnoven

ilustrační snímek

ilustrační snímek foto: ČTK

Aktualizováno
Ostředek (Benešovsko) - Při hromadné nehodě na dálnici D1 na 35. kilometru těsně před uzavírkou ve směru na Prahu zemřel v neděli odpoledne řidič kamionu. V místě těsně před uzavírkou, která trvá dva dny kvůli demolici mostu, se střetly dvě nákladní vozidla, jedno osobní auto a autobus. V úseku před sjezdem na objízdnou trasu se vytvořila kolona, řidič kamionu nedobrzdil a narazil do stojících vozidel.
  14:33aktualizováno  18:43

Dvě hromadné nehody u Prahy zablokovaly dálnici D1, bouralo devět aut. Provoz je již obnoven

Záchranáři odvezli do nemocnic ke kontrole bez vážnějších zranění dvě děti a dva dospělé, řekly policejní mluvčí Lucie Nováková, mluvčí hasičů Vladimíra Kereková a mluvčí záchranářů Petra Homolová.

Nehoda se stala kolem 13:15 ve zúženém úseku na 35. kilometru. „Řidič kamionu v uvedeném úseku nedobrzdil a narazil do kolony stojících vozidel a sám bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvedla policejní mluvčí. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Okolnosti a příčiny nehody zjišťují policisté. V 15:45 byl provoz obnoven v levém jízdním pruhu, bez omezení pak po úklidu vozovky krátce před 18:00.

Nehoda se stala kilometr před uzavřením dálnice. V úseku mezi 21. kilometrem (exit Mirošovice) a 34. kilometrem (exit Ostředek) nemohou auta projet od sobotního večera. V neděli se před sjezdy na objízdné trasy tvoří kolony. Plánovaná uzavírka kvůli demolici mostu přes dálnici u obce Kaliště potrvá do pondělí večer. Během 48 hodin musí dělníci odstranit tři pole nosné konstrukce a zbourat spodní stavbu včetně základů obou opěr.

Mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl řekl, že za dobu, co se provádějí demolice mostů v rámci modernizace D1, tedy od roku 2013, si podobnou událost nevybavuje. „Není to nehoda v souvislosti s demolicí mostu, je to spíš otázka dojezdu do kolony a věnování se řízení,“ uvedl. Nechtěl ale předbíhat závěry policejního vyšetřování.

Autor: