Po French Open český úspěch i na Wimbledonu? Karolína Plíšková je v semifinále

Čeští tenisoví fanoušci to mají jistě ještě stále v živé paměti jak před měsícem okouzlila svět svými výkony česká tenistka Barbora Krejčíková, která na granslamu v Paříži, tedy na French Open, triumfovala jak ve dvouhře, tak i ve čtyřhře se svou parťačkou Kateřinou Siniakovou. Nyní by se mohlo české jméno objevit hodně vysoko i na ještě slavnějším grandslamu ve Wimbledonu. Na tomto slavném travnatém turnaji totiž stále figuruje česká reprezentantka Karolína Plíšková, která se po úterním dni může radovat z postupu do semifinále, když si ve čtvrtfinále poradila se Švýcarkou Viktoriji Golubicovou dvakrát 6:2. Mezi nejlepší čtyři tenistky turnaje naopak nepostoupila jiná Češka Karolína Muchová, která pro změnu nestačila na Němku Angelique Kerberovou, se kterou prohrála 2:6 a 3:6.

Čtvrtfinálový duel Karolíny Plíškové však pro českou reprezentantku nezačal nejlépe, když hned v prvním gamu upozornil jedenz  čárových sudí na chybu nohou a proto tak musela následovat dvojchyba a tudíž shoda. Jenže Plíškovou to nikterak naštěstí nerozhodilo a zaraegovala nejlépe jak mohla, ted esem. Poté to byla většinou právě Češka, která při svých servisech dominovala. Až hravým způsobem získávala jednotlivé hry na svou stranu, na poněkud delší výměny přišlo tehdy, pokud podávala Švýcarka. Na to ale i tak dokázala Plíšková odpovídat razantními údery a proto tak nebylo divu, že první set nakonec rodačka z Loun ovládla výsledkem 6:2.

I ve druhém setu pokračovala Plíšková ve svých výtečných servisech a navíc k tomu všemu přidala i velmi dobrou mezihru. Dokázala tak tedy včas reagovat na hru Golubicové, která se snažila o krátké výměny, jenže Plíšková ji udolala výměnami dlouhými. Po jedné z mnoha takových například česká tenistka okouzlila Wimbledon svým doběhem k síti následovaný křižným zpětným vítězným úderem.

Češku potkal větší problém při svém podání až za stavu 4:2, kdy opět sudí upozornil na její chybu nohou, ovšem následně se ale hrozící brejk podařilo odvrátit přímým bodem z podání. Poté se Švýcarka na čas vzchopila a měla k dispozici další dva brejkboly, ovšem proti ní stála Plíšková se svým servisem a proti tomu tak neměla žádnou šanci. Duel skončil při podání Golubicové proměněným čtvrtým mečbolem ze strany Plíškové a ta se tak tedy po hodině a jednadvaceti minutách mohla konečně radovat z postupu.

"Bylo to skoro perfektní. Našla bych pár chyb, ale dělala jsem, co jsem potřebovala, abych ji porazila. Byla jsem soustředěná, nedala jsem jí lehké míče a čas. Zvládla jsem i pár vyrovnaných momentů. Zatažená střecha mi taky pomohla, tyhle podmínky mi seděly," okomentovala pak svůj čtvrtfinálový výkon na pozápasové tiskové konferenci Karolína Plíšková.

K němu se vyjádřila ještě také přímo nba travnatém kurtu. "Jsem superšťastná, že jsem poprvé v semifinále Wimbledonu. Musela jsem tvrdě pracovat, abych se dostala na tenhle dvorec," řekla tehdy a pokračovala: "Skóre vypadá jednoduše, ale na konci to bylo ošidné. Nebyl to snadný zápas."

Bylo jí připomenuto, že dosud zatím na turnaji neztratila ještě ani set. "To je pravda. Ani jsem na to nemyslela. Cítila jsme se dobře už před turnajem a tady se zlepšuju každým zápasem," dodala s úsměvem.

Své druhé grandslamové čtvrtfinále v této sezóně Muchová nezvládla

Svou účastí ve čtvrtfinále v tomto Wimbledonu navázala na svou letošní čtvrtfinálovou účast jiného grandslamu a to Australian Open. Řeč je o další Češce Karolíně Muchové, která mohla v semifinále doplnit Karolínu Plíškovou, ovšem soupeřkou Muchové byla Němka Angelique Kerberová. Ta měla výhodu pak i v tom, že českou tenistku trápil levý stehenní sval, jenž byl obvázaný.

Po prvním setu, který Kerbrová ovládla celkem snadno, se sice v tom druhém snažila Muchová hrát více aktivněji, čímž tak donutila Němku k chybám a dokázala tak získat brejk na 2:1. Pak už ale nadále opět dominovala vítězka Wimbledonu z roku 2018 a v klidu si tak dokráčela pro postup do semifinále.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon (6.7.2021):

Dvouhra - ženy:

Karolína Plíšková (8-ČR) - Golubicová (Švýc.) 6:2, 6:2Muchová (19-ČR) - Kerberová (25-Něm.) 2:6, 3:6

Související

Barbora Strýcová

Nejen Vondroušová. Na Wimbledonu ve čtyřhře uspěla i loučící se Strýcová, radovali se i junioři

Na obrovský úspěch Markéty Vondroušové, která v sobotu na travnatém povrchu v All England  Clubu coby první nenasazená hráčka v historii vyhrála slavný Wimbledon, dokázaly navázat v neděli další tři české tenistky a jeden český tenista. Nejprve juniorskou ženskou čtyřhru ovládla ryze česká dvojice Alena Kovačková-Laura Samsonová, úspěch v juniorské kategorii slavil v mužské čtyřhře i Jakub Filip, jenž hrál po boku italského parťáka Vulpitty. Největší pohádku hned po Vondroušové ale napsala v neděli Barbora Strýcová. 

Více souvisejících

wimbledon Karolína Plíšková (tenistka) tenis

Aktuálně se děje

před 23 minutami

David Pastrňák

Pastrňák se Zachou prošli zdravotní prohlídkou a jsou blízko účasti na domácím MS

Největší česká hokejová hvězda David Pastrňák je blízko tomu, aby mohla být v pondělí přivítána v Praze, kde by se připojila k národnímu týmu na mistrovství světa. Poté, co útočník se svým Bostonem vypadl z play-off kanadsko-americké NHL, měl nyní projít bez problémů nezbytnou zdravotní prohlídkou a na základě toho ho tak jeho zaměstnavatel může uvolnit. Zdravotní prohlídkou pak prošel i další bostonský medvěd Pavel Zacha.

Aktualizováno před 35 minutami

před 1 hodinou

Policie SR, ilustrační fotografie.

Atentát na Fica: Vyšetřuje se i teorie, že pachatel nebyl osamělým vlkem

Vyšetřovatelé se v případu středečního atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zabývají i možností, že pachatel Juraj C. nebyl osamělým vlkem, řekl ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v neděli. Upozornil, že spolupachateli nebyli dva lidé z Handlové, jak se šířilo na sociálních sítích. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Peter Pellegrini

Pellegrini: Někteří politici nejsou schopni sebereflexe. Na kulatý stůl nedozrál čas

Na kulatý stůl slovenských politických stran zatím ani po atentátu na Roberta Fica (Smer-SD) nedozrál čas, řekl zvolený prezident Peter Pellegrini v neděli. Pellegrini se v týdnu sešel s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a navrhl jednání politických subjektů. Občany dnes vyzval, aby se nenechali unést negativními emocemi, které může přinést další politický souboj. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Bouřka, ilustrační fotografie.

Počasí: V Česku dnes udeří bouřky. Meteorologové upřesnili výstrahu

V Česku od dnešní 14. hodiny hrozí silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) aktualizoval výstrahu, která se nově týká severních, severovýchodních a východních Čech a části Moravy až do půlnoci. Nejmenší pravděpodobnost výskytu bouřek je na jižní Moravě a v částech Vysočiny a Zlínského kraje.

před 6 hodinami

Robert Fico

Fico je mimo ohrožení života, oznámili lékaři

Slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD), který se ve středu stal obětí atentátu, je aktuálně mimo ohrožení života, uvedl v neděli vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Smer-SD). Ficův stav je ale nadále vážný. 

před 7 hodinami

Policie SR, ilustrační fotografie

Slovenská policie obvinila lidi, kteří schvalovali atentát na Fica

Slovenská policie obvinila tři lidi, kteří na sociálních sítích schvalovali středeční atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), uvedla policejní mluvčí Denisa Bárdyová. Obvinění jsou v cele předběžného zadržení, informovala agentura TASR. Fico je hospitalizován v nemocnici v Banské Bystrici ve vážném, nicméně stabilizovaném stavu. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 12 hodinami

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Češi především díky čtyřem bodům kapitána Červenky jasně přehráli Brity 4:1

Z pohledu českého národního týmu to byl v sobotu pohodový večer. Proti Britům, kteří nikterak výrazně českým hráčům duel nezkomplikovali a umožnili jim bezstarostnou cestu za dalšími třemi body, tak svěřenci kouče Radima Rulíka v klidu došli k výhře 4:1. Tu navíc režíroval ten nejzkušenější z Čechů, samotný kapitán Roman Červenka, jenž zaznamenal čtyři asistence. Do utkání pak nastoupil i Martin Nečas, který teprve kolem sobotního poledne přiletěl ze zámoří, ovšem na své první body na turnaji si bude muset ještě počkat.

včera

Karel III. vezme do Francie další dva zástupce monarchie. Kate zůstane doma

Za zlověstné signály mohou někteří Britové považovat poslední informace zevnitř monarchie. Zatímco král Karel III. se vrátil k povinnostem a chystá se dokonce do ciziny, princezna Kate, která si vyslechla stejnou diagnózu, se nadále drží v ústraní. Nebude ani součástí královské delegace do zahraničí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy