S kým se může utkat Slavia ve 3. předkole Ligy mistrů? Možných soupeřů ubylo

Už příští týden vstoupí první české kkluby do předkol evropských pohárů a začne tak pro ně nová fotbalová sezóna 2021/22. Jako první se představí v úterý v rámci 2. předkola Ligy mistrů pražská Sparta, jejíž soupečem bude Rapid Vídeň, ve čtvrtek se pak ve 2. předkole Evropské konferenční ligy ukáží Viktorie Plzeň proti Dinamu Brest a Slovácko proti Lokomotivu Plovdiv. Zanedlouho se svého soupeře ve 3. předkole Ligy mistrů i mistrovská Slavia, které se už nyní výběr možných soupeřů zúžil.

Svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského se nyní mohou na soupeře, který vzejde z těchto tří duelů 2. předkola Ligy mistrů, tedy z duelů Malmö - HJK Helsinky, Alaškert - Šeriff Tiraspol, nebo Ferencváros - Žalgiris Vilnius.

Před zúžením možných soupeřů sešívaných ještě připadala v úvahu i rumunská Kluž, přes kterou se Slávisté dostali do skupin Ligy mistrů před dvěma lety. Také připadala v úvahu Legia Varšava, za kterou hraje český reprezentant Tomáš Pekhart, a také bulharský Ludogorec Razgrad.

V rámci druhé skupiny mezi nasazenými týmy se Slavia nachází společně s Glasgow Rangers a bude se v ní také nacházet s vítězem duelu Kajrat Almaty - Crvena zvezda Bělehrad.

Co se týče první skupiny, tak v ní budou mezi nasazenými mužstvy ty týmy, které vzejdou z duelů Dinamo Záhřeb - Omonia Nikósie, Olympiakos Pireus - Něftči Baku a Slovan Bratislava - Young Boys Bern.

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů sk slavia praha Fotbal

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Češi začnou nejvíce umírat na rakovinu, varují lékaři. Onemocní jí polovina lidí

Podle onkologů bude rakovina v roce 2030 nejčastější příčinou úmrtí v České republice. V současnosti vedou onemocnění srdce, ale nádory již nyní způsobují přibližně 28.000 úmrtí ročně, což představuje čtvrtinu všech úmrtí.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy