Hlavní navigace

Proč si pořizovat vlastní hardware? Zkuste výhodný virtuální server

15. 9. 2021
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Faster CZ
Všudypřítomná digitalizace proměnila kdysi okrajovou záležitost v něco naprosto běžného.

Doby, kdy vlastní server potřebovaly ke svému chodu jen ty největší společnosti nebo firmy, které podnikaly v počítačovém odvětví, jsou nenávratně pryč. Dnes už se podobného centra neobejde prakticky žádná firma. Důvody jsou nasnadě. Všudypřítomná digitalizace, distanční formy zaměstnání či nutnost webové prezentace proměnila kdysi okrajovou záležitost v něco naprosto běžného.

Přesně proto dnes velké množství firem aktivně řeší, jak otázku vlastního serverového centra vyřešit. Možností se nabízí několik. První logickou volbou může být pořízení vlastních serverů. Dává to smysl, neboť jde o velmi důležitý bod se stěžejními daty, která obvykle chceme mít pod maximální kontrolou. Toto nám vlastní servery jistě nabídnou. Má to však i svou odvrácenou stránku. Tou jsou náklady. Už samotný nákup hardwaru rozhodně není levnou záležitostí. Tím to navíc neskončí. Dále musíte myslet na údržbu, správu a také morální opotřebení, které je u elektroniky nevyhnutelné a přichází velmi rychle. 

Cloud24

Jak z toho ven? Naštěstí existuje řešení, které je cenově velmi dostupné, nabízí vám bezkonkurenční komfort a u kterého se nemusíte bát o bezpečí svých dat. Tím řešením je virtuální server. Někdy také označován jako VPS je forma pronájmu serverového prostoru. Na rozdíl od webhostingu, který je jen velmi základní službou, vám virtuální server nabídne jasně vyčleněný výkon. Ať už tedy server využijete k provozu webových stránek nebo na něj neinstalujete důležitý podnikový software, nemusíte se bát, že by vám zvýšená zátěž na serveru způsobená jiným klientem způsobila jakékoliv problémy. 

A kam se za pronájmem virtuálního serveru vydat? Nemusíte být odkázání na služby nadnárodních technologických gigantů s laxní podporou. Své špičkové datacentrum totiž provozuje také česká společnost Faster CZ, která je spolehlivým poskytovatelem internetových a cloudových služeb a ráda vám vyjde vstříc také s výhodnou nabídkou pronájmu virtuálního serveru.

Byl pro vás článek přínosný?