Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Volby 2021

V Průhonicích, kde žije předseda ANO Babiš, vyhrála koalice Spolu. Uspěla i v Lánech

Poblíž zámku Průhonice v těsné blízkosti jihovýchodní části Prahy se rozkládá Průhonický zámecký park, chráněný jako památka UNESCO. Představuje vrcholné dílo českého přírodně-krajinářského slohu. foto: Profimedia.cz

V Průhonicích u Prahy, kde žije předseda hnutí ANO Andrej Babiš, zvítězila ve sněmovních volbách koalice Spolu. Získala 41,16 procenta hlasů. Druhé je ANO s 21,75 procenta a třetí skončili Piráti se STAN, které volilo 20,23 procenta lidí, vyplývá volebního serveru www.volby.cz.
  19:22

Že budeme druzí, jsem nečekal. Prohrál jsem sázku, říká šéf sněmovny Vondráček

Koalice Spolu zvítězila i v Lánech na Kladensku, kde má letní sídlo prezident Miloš Zeman. Získala 34,46 procenta hlasů, druhé skončilo hnutí ANO s 22,95 procenta.

Na zámku v Lánech nyní prezident Zeman pobývá a hlasoval tam i ve volbách do Sněmovny. Volební komise přijela za ním. Zdravotní stav prezidenta je v posledních dnech ostře sledován, a to i kvůli významné roli, kterou má při sestavování nové vlády. V září strávil Zeman osm nocí v nemocnici, podstoupil několik vyšetření a dostával infuze. Od té doby je v Lánech.

Autor: