Kaše přispěl gólem k výhře Toronta a připsal si tak stý bod v NHL. Vejmelka byl opět střídán

Hokejový útočník Ondřej Kaše zpečetil ve středečním utkání NHL po asistenci Davida Kämpfa výhru Toronta 3:0 na ledě Philadelphie. Kadaňský rodák si díky tomu připsal v soutěži, ve které působí šestým rokem, stý bod (45+55). Karel Vejmelka odchytal při prohře Arizony 2:5 s Minnesotou první dvě třetiny, inkasoval pět gólů ze 22 střel a byl podruhé za sebou střídán. Na straně poražených asistoval Dmitrij Jaškin a bodoval poprvé od návratu z KHL.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Toronta Ondřej Kaše (vpravo) slaví gól do sítě Philadelphie

Útočník Toronta Ondřej Kaše (vpravo) slaví gól do sítě Philadelphie | Foto: Eric Hartline-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Bezbrankový stav změnil ve 32. minutě bruslí William Nylander. Rozhodčí gól původně neuznali, ale po prozkoumání u videa usoudili, že nešlo o úmyslné kopnutí. Stejný hráč přidal ve třetí třetině v přesilové hře i druhou branku týmu.

Skóre uzavřel Kaše v 54. minutě střelou mezikruží a zaznamenal třetí bod v sezoně (2+1). Kämpf bodoval v aktuálním ročníku podruhé (1+1). Gólman Jack Campbell potřeboval k čistému kontu 36 zákroků.

Trenéři stáhli Vejmelku minulý zápas už po 59 sekundách hry po dvou gólech. Český brankář inkasoval docela brzy i tentokrát, když jej střelami nad lapačku překonali ve čtvrté minutě Joel Eriksson Ek a v deváté Marcuk Foligno.

Arizona snížila z úniku Andrew Ladda, jehož poslal do sóla Jaškin. Český útočník si připsal první bod sezony až v jedenáctém utkání.

Další tři góly pustil Vejmelka v prostřední třetině. Trefou ze vzduchu se prosadil zblízka Kevin Fiala, poté si vychutnal obranu Coyotes Dmitrij Kulikov a střelou do odkryté branky zvýšil už na 4:1.

Pátý gól přidal Kirill Kaprizov, který si v přesilové hře několikrát vyměnil za brankou puk s Matsem Zuccarellem a poté bleskově zasunul puk u levé tyčky, kam se Vejmelka nestihl přemístit.

NHL

Philadelphia - Toronto 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky: 32. a 46. W. Nylander, 54. Kaše (Kämpf). Střely na branku: 36:33. Diváci: 17 997. Hvězdy zápasu: 1. W. Nylander, 2. J. Campbell (oba Toronto), 3. Hart (Philadelphia).

Dallas - Nashville 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Branky: 38. Hintz, 51. Heiskanen - 20. Johansen, 25. Jeannot, 38. Duchene, 60. Sissons. Střely na branku: 27:22. Diváci: 17 500. Hvězdy zápasu: 1. Jeannot, 2. Saros (oba Nashville), 3. Hintz (Dallas).

Arizona - Minnesota 2:5 (1:2, 0:3, 1:0)
Branky: 15. Ladd (Jaškin), 48. Gostisbehere - 5. Eriksson Ek, 9. M. Foligno, 23. Fiala, 24. Kulikov, 39. Kaprizov. Střely na branku: 26:30. Karel Vejmelka odchytal za Arizonu první dvě třetiny, inkasoval pět branek z 22 střel a úspěšnost zásahů měl 77,3 procenta. Diváci: 13 488. Hvězdy zápasu: 1. Fiala, 2. Spurgeon (oba Minnesota), 3. Gostisbehere (Arizona).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme