Podruhé od hospitalizace na veřejnosti. Královna Alžběta II. přišla na křest dvou pravnuků

Britská královna Alžběta II. se v neděli osobně zúčastnila křtu dvou svých pravnuků v areálu hradu Windsor. Rodinná událost byla teprve druhou příležitostí, kdy se pětadevadesátiletá panovnice objevila na veřejnosti od doby, kdy koncem října strávila den v nemocnici, napsala agentura Reuters.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Její Veličenstvo královna Alžběta II. na archivním snímku z roku 2012.

Její Veličenstvo královna Alžběta II. na archivním snímku z roku 2012. | Foto: Foreign and Commonwealth Office (CC BY 2.0)

Soukromý křestní obřad uspořádaly společně dvě královniny vnučky - princezna Eugenie, dcera prince Andrewa, a Zara Tindallová, dcera princezny Anny.

Zdravotní stav královny Alžběty II. se zlepšil. Ve středu se setkala i s poradcem ministra obrany

Číst článek

Princezně Eugenii se letos v únoru narodil prvorozený syn August Phillip, Zara Tindallová se stala trojnásobnou matku v březnu, kdy se jí po dvou dcerách narodil syn Lucas.

Královna má ještě dvě mladší pravnoučata - v červnu do rodiny přibyla dcera prince Harryho a jeho manželky Meghan, která dostala jméno Lili. V září se princezně Beatrice narodila dcera Sienna.

Královna Alžběta byla krátce hospitalizována ve středu 20. října. Podle Buckinghamského paláce se jednalo o běžná vyšetření. Lékaři jí poté nařídili klidový režim.

Panovnice se 14. listopadu ze zdravotních důvodů nezúčastnila tradiční ceremonie k uctění vojáků padlých ve světových válkách, o tři dny později ale na hradě Windsor přijala náčelníka generálního štábu a poradce ministerstva obrany Nicka Cartera.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme