Matyáš Kantner se raduje z gólu.

Matyáš Kantner se raduje z gólu. | foto: Petr Eret, MF DNES

Trejd útočníků. Plzeň vyměnila s Mladou Boleslaví Dufka za Kantnera

  • 2
V extralize se nyní trefil ve dvou zápasech po sobě, proto ta informace překvapila. Pro útočníka Matyáše Kantnera byly totiž góly proti Kladnu a ve Zlíně zároveň loučením s hokejovou Plzní. Včera jej Škoda s Mladou Boleslaví vyměnila za dalšího forvarda Jana Dufka.

Přesto se nezdá, že s odchovancem klubu šlo o rozchod ve zlém.

„Matyášovi jsme nabídli smlouvu pro příští rok, ale rozhodl se pro změnu ve své kariéře, což naprosto respektujeme,“ vysvětlil trejd Tomáš Vlasák, sportovní manažer Plzně a jeden z asistentů extraligového týmu. 

Gól je úleva, snad to bude pokračovat, říká plzeňský útočník Kantner

„Chci za celý klub Matymu poděkovat, přejeme mu, ať se mu v novém angažmá daří a jen to nejlepší do jeho kariéry. Snažíme se včas hledět do budoucna a již nyní tvoříme kádr s perspektivou pro příští ročník. Věříme, že Honza do našeho mužstva a do jeho herního stylu zapadne a řekne si svými výkony o prodloužení angažmá u nás,“ doplnil Vlasák.

Třiadvacetiletý Kantner v této sezoně nasbíral zatím 13 bodů za sedm gólů a šest asistencí. O rok a půl starší brněnský rodák Dufek, který přišel do Mladé Boleslavi v létě ze Zlína, stihl čtyři branky a stejný počet přihrávek.

„S jeho výkony jsme nebyli spokojení ani my, ani on sám,“ uvedl sportovní manažer Bruslařů Václav Nedorost. „Věříme, že přesun do Plzně Honzovi pomůže, že ho takříkajíc nakopne. Přejeme mu to.“

Nejlepší ročník byl pro Dufka ten předloňský, kdy ve Zlíně nasbíral 29 kanadských bodů (15 + 14). Za Plzeň si odbude premiéru hned zítra, kdy Škoda v západočeském derby přivítá Karlovy Vary.


Předkolo

Litvínov
3:0
Plzeň
České Budějovice
3:0
Karlovy Vary
Liberec
3:2
Olomouc
Hradec Králové
3:0
Vítkovice
Pardubice
4:1
Hradec Králové
Kometa Brno
2:4
Litvínov
Pardubice
4:0
Litvínov
Sparta
3:4
Třinec
Sparta
4:0
Liberec
Třinec
4:3
České Budějovice