Americký ministr obrany Austin se nakazil covidem-19

Americký ministr obrany Lloyd Austin uvedl, že měl pozitivní test na covid-19 a pociťuje mírné příznaky onemocnění, zatímco je doma v izolaci. Podle agentury Reuters doplnil, že s prezidentem Spojených států Joem Bidenem se naposledy setkal 21. prosince, více než týden předtím, než zaznamenal první symptomy.

Austin v prohlášení zveřejněném v neděli večer sdělil, že se tento týden v maximální možné míře plánuje zúčastnit nejdůležitějších schůzek a jednání virtuálně.

"O pozitivním výsledku testu jsem informoval svůj vedoucí tým i prezidenta (Bidena)," ubezpečil podle agentury AP ministr. Doplnil, že jeho spolupracovníci začali vyhledávat kontakty těch, s kým byl během uplynulého týdne ve styku.

Osmašedesátiletý Austin má dokončené očkování proti covidu-19. V říjnu podstoupil také očkování posilující dávkou. Ve svém prohlášení podtrhl, že vakcinaci i nadále považuje za důležitou.

"Nadále vyzývám všechny, kdo mají nárok na posilovací dávku, aby se nechali očkovat," uvedl Austin.

Související

Více souvisejících

Lloyd J. Austin III

Aktuálně se děje

před 52 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Vláda ČR

Česko dává miliardy na dostupnější nájemní bydlení. Vláda zahájila program

Osm miliard korun na investice do výstavby, přes dvě stovky státních pozemků, které vláda bezplatně převede na obce a města, i příprava bytových projektů – to jsou konkrétní výsledky vlády vycházející z jejího programového prohlášení. Konkrétní parametry podpory dostupného nájemního bydlení představili premiér Petr Fiala (ODS), vicepremiér Ivan Bartoš (Piráti) a ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS). Cílem investiční části reformy Bydlení pro život je zvýšení podílu dostupných nájemních bytů na trhu.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Michal Koudelka

Koudelka ve Sněmovně ozřejmil, o co šlo proruské platformě Voice of Europe

Jedním z cílů lidí kolem sankcionované platformy Voice of Europe byla špionáž uvnitř EU, řekl ředitel BIS Michal Koudelka v pondělí na konferenci v Poslanecké sněmovně. Koudelka ocenil tvrdou a nekompromisní reakci vlády, která platformu a její představitele zařadila na konci března na národní sankční seznam. 

před 6 hodinami

Robert Fico

Ficův stav se po atentátu nadále zlepšuje, oznámila nemocnice

Lékařské konzilium na základě výsledků vyšetření potvrdilo postupné zlepšování zdravotního stavu slovenského předsedy vlády Roberta Fica (Směr-SD). Agenturu TASR o tom v pondělí informoval tiskový odbor Úřadu vlády (ÚV) SR. Premiér je hospitalizován ve Fakultní nemocnici s poliklinikou FD Roosevelta v Banské Bystrici.

před 6 hodinami

Češi kvůli MS v hokeji zaplnili náměstí Prohlédněte si galerii

Co čeká hokejisty na Staromáku? Nadšení fanoušci nebudou to jediné

V Česku budou dnes odpoledne oficiálně pokračovat oslavy zisku titulu mistrů světa v ledním hokeji, který národní tým vybojoval v neděli večer po vítězství nad Švýcarskem. Největší akce se chystá na Staroměstském náměstí v Praze. Na co se lidé mohou těšit? 

Aktualizováno před 7 hodinami

V Národním divadle se koná poslední rozloučení s Vlastimilem Harapesem. (27.5.2024) Prohlédněte si galerii

Česko se v Národním divadle rozloučilo s baletním mistrem Vlastimilem Harapesem

Česko se v pondělí rozloučilo s baletním mistrem Vlastimilem Harapesem, který zemřel po těžké nemoci během předminulého týdne ve věku 77 let. Lidé v čele s jeho kolegy zaplnili historickou budovu Národního divadla, která hostila poslední rozloučení. Zájem byl značný, smuteční hosté museli čekat ve frontě.

před 7 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Josep Borrell, vysoký představitel Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku

Borrell: Funkční Palestinská samospráva je i v zájmu Izraele

Místopředseda Evropské komise a šéf diplomacie EU Josep Borrell opět vyzval k příměří v Pásmu Gazy a propuštění rukojmí odvlečených do této palestinské enklávy po loňském útoku na Izrael. Učinil tak po jednáních v Bruselu s novým premiérem Palestinské samosprávy Mohammadem Mustafóm, informuje agentura DPA.

před 11 hodinami

Litva má staronového prezidenta. Nauséda jasně zvítězil ve volbách

Litevským prezidentem bude i dalších pět let Gitanas Nauséda, který zvítězil v nedělním druhém kole prezidentských voleb. Druhé funkční období si zajistil triumfem nad premiérkou Ingridou Šimonyté. Informovala o tom agentura DPA. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy