Sony ukázalo nový koncept elektromobilu

foto Sony Vision S-02

Japonský elekronický gigant Sony to, zdá se, myslí vážně se svým vstupem do automobilové sféry. Na probíhajícím veletrhu CES totiž tato společnost představila nový koncept elektromobilu. Nese označení Vision S-02. Jedná se o SUV s délkou 4,9 metru, což ho velikostí řadí někam mezi Teslu Model Y a Teslu Model X.

Nová studie osobního sedmimístného vozu přichází přesně dva roky od chvíle, kdy na stejném místě Sony světu ukázalo koncepční automobil Vision S-01. Tehdy se jednalo o sedan.

Obě auta ovšem sdílejí stejnou podvozkovou platformu a pohonné ústrojí. To se skládá ze dvou elektromotorů, z nichž každý poskytuje výkon 200 kW a každý je určený pro pohon jedné nápravy. Další technická data zatím k dispozici nejsou. Ví se jen, že auto bude schopné dosáhnout maximální rychlost vyšší než 180 kilometrů v hodině.

Vůz bude osazen senzory, kamerami a další potřebnou výbavou pro dosažení maximální úrovně bezpečnosti posádky. Lze z toho také vyvodit, že bude schopen plně autonomní jízdy.

Možná důležitější je však v tuto chvíli oficiální sdělení představitelů společnosti Sony, že prototypy vyrobené na základě původního konceptu se již testují na evropských silnicích.

Sony také nyní v Las Vegas oznámilo, že na jaře letošního roku založí speciální společnost Sony Mobility, jejímž úkolem bude zkoumat možnosti na případný vstup na trh s elektrickými vozidly.

Autonaelektřinu.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 9.05.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je čtvrtek 9. května 2024

Očekáváme v 09:00 15°C

Celá předpověď