Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Aboubakar opět táhl Kamerun, obránce Komor v roli brankáře vyřazení neodvrátil

Kamerun, pořadatel afrického Poháru národů, postoupil v turnaji mezi osm nejlepších. V osmifinále porazil Komory 2:1. Bilancí 1+1 zazářil nejlepší střelec šampionátu Vincent Aboubakar, který překonal "brankáře" soupeře Chakera Alhadhura. Obránce ostrovního státu se od úvodního hvizdu postavil mezi tři tyče, protože týmu kvůli pozitivnímu testu na covid-19 z minulého týdne chyběli dva brankáři a jednoho nepustilo do zápasu zranění.

Vincent Aboubakar z Kamerunu (vpravo) střílí gól do sítě Komor
zdroj: AP autor: Themba Hadebe

Třicetiletý bek Alhadhur si v neobvyklé roli odbyl premiéru na letošním šampionátu. Hráč druholigového francouzského Ajaccia v Yaoundé předvedl několik výtečných zákroků. 

Kamerun poslal do vedení ve 29. minutě Toko Ekambi. V té době už Komory hrály v oslabení, v 7. minutě byl totiž vyloučen kapitán Abdou. Domácí nevyužili řadu dalších šancí a pojistku přidal až v 70. minutě Aboubakar, který si šestou trefou upevnil pozici nejlepšího střelce turnaje. Za jedenáct minut snížil M'Changama výstavní ranou z přímého kopu, ale komorský tým už na senzační vyrovnání nedosáhl.

Je nám líto, video expirovalo.
Gambie přešla přes Guineu do čtvrtfinále mistrovství Afriky

Ve čtvrtfinále je také Gambie. Nováček šampionátu udolal Guineu 1:0 gólem, který v 71. minutě vstřelil Musa Barrow. Boloňský útočník si naběhl na Bobbův pas, zbavil se obránců a střelou k tyči překonal brankáře Keitu.

V 87. minutě byl vyloučen střídající Gambijec Njie. Guinea v nastavení málem vyrovnala, ale během několika sekund dvakrát trefila tyč. Obránce Conté, jehož branka na 1:1 předtím neplatila kvůli ofsajdu, v závěru také dostal druhou žlutou kartu.

Gambie, která je na 150. místě v žebříčku FIFA nejníže postaveným týmem na letošním mistrovství Afriky, se v sobotním čtvrtfinále utká Kamerunem.

Mistrovství Afriky ve fotbale - osmifinále:

Guinea - Gambie 0:1 (0:0)
Branka: 71. Musa Barrow.

Kamerun - Komory 2:1 (1:0)
Branky: 29. Toko Ekambi, 70. Aboubakar - 81. M'Changam.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články