Hlavní obsah

Druhý tréninkový den skokanů už byl na můstku i Kožíšek

Skokan na lyžích Čestmír Kožíšek vyšel dobře z kontrolních testů na koronavirus a dnes si poprvé vyzkoušel olympijský můstek. Druhý tréninkový den na středním můstku byl z českých mužů nejlepší Roman Koudelka, ale tentokrát už se mezi nejlepší desítku nedostal.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Čestmír Kožíšek při tréninku na olympijské můstku.

Článek

Na závěr čtvrtečního úvodního tréninkového bloku měl Koudelka desátý nejdelší skok (99 metrů), druhý den absolvoval dvě ze tří kol a za výkony 87 a 93,5 metru byl na konci třetí desítky. Kožíšek ve čtvrtek neskákal, jelikož čekal na výsledek kontrolního testu. Dnes už se představil se skoky dlouhými 83, 79,5 a 86 metrů. Dvakrát byl na začátku čtvrté a jednou páté desítky.

Dva skoky jako Koudelka měl i Filip Sakala (69,5 a 88). Čtvrtý z českých reprezentantů Viktor Polášek neskáče, jelikož je kvůli pozitivnímu testu na covid po příletu do Pekingu v izolaci.

Ženy absolvovaly dnes před slavnostním zahájením her dvě tréninková kola. Karolína Indráčková po prvním byla s výkonem 90,5 metru devatenáctá, ve druhém z nižšího nájezdu o čtyři okna dopadla na 78 metrů a bodově obsadila 23. místo.

Soutěžní skokanský program pod pěti kruhy odstartuje v sobotu v 7:20 SEČ mužskou kvalifikací a první kolo závodu žen začne v 11:45.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.