Čechům se v NHL dařilo. Zadina a Kaše skórovali, Voráček si připsal třicátou asistenci sezony

Hokejový útočník Filip Zadina svou šestou brankou v sezoně NHL pomohl Detroitu k výhře 4:2 nad Philadelphií. Skóroval také Ondřej Kaše, jeho gól ale prohru Toronta 2:3 ve Vancouveru neodvrátil. Jakub Voráček připravil vítěznou branku Columbusu při výhře 2:1 v Montrealu a připsal si již 30. asistenci v ročníku. Nahrával i Dominik Kubalík, jenž se podílel na jediném gólu Chicaga při porážce 1:5 na ledě St. Louis.

Video New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Zadina z Detroitu slaví vstřelenou branku

Filip Zadina z Detroitu slaví vstřelenou branku | Foto: Raj Mehta | Zdroj: Reuters

Zadina ve 30. minutě využil výbornou práci Dylana Larkina. Ten vyvezl puk z vlastního obranného pásma, zadovkou našel českého útočníka, který si vybruslil do ideální pozice mezi kruhy a prudkou střelou nad vyrážečku zvýšil na 2:0 pro Red Wings.

Zadina se střelecky prosadil po pěti zápasech. Z posledních šesti duelů má bilanci 2+2 a pomohl Detroitu ke čtyřem výhrám.

O vítězství Red Wings rozhodl přesilovkovou ranou z 50. minuty Moritz Seider. Německý obránce si ve své první sezoně v NHL připsal již dvaatřicátý bod (5+27) a mezi nováčky je nejproduktivnějším bekem.

Sestřih utkání Detroit - Philadelphia

Vancouver souboj s Torontem výborně začal. Canucks vedli již po šesti minutách 2:0, poté ale převzali iniciativu Maple Leafs. Hosté tlak stupňovali a ve druhé třetině dvěma góly v rozmezí tří minut srovnali stav.

Na 1:2 snížil v přesilové hře Auston Matthews a vyrovnání obstaral taktéž v početní výhodě Kaše. Český útočník tečoval před brankářem Thatcherem Demkem střelu Jasona Spezzy a protrhl jedenáctizápasový gólový půst.

Vancouver ještě ve druhé části získal zpátky vedení. V 39. minutě Petra Mrázka v brance Maple Leafs překonal Juho Lammikko a rozhodl o těsné výhře. Mrázek kryl 21 střel a po čtyřech duelech nevychytal výhru. Hrdinou domácích byl Mrázkův protějšek Demko, jenž kryl 51 pokusů a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Sestřih utkání Vancouver - Toronto

Columbus potrvrdil dobrou formu a vyhrál 2:1 na ledě Montrealu. Blue Jackets situaci ulehčilo pozdní vyloučení domácího Jeffa Petryho, díky kterému mohli svého soupeře v posledních minutách přitlačit před bránou. Osm vteřin před koncem se tvrdou ranou nakonec trefil Patrik Laine. Pod vítěznou branku se podepsal přihrávkou Jakub Voráček, který je s 30 asistencemi pětadvacátý nejlepší nahravač ligy.

Výsledky NHL

Detroit - Philadelphia 4:2, Ottawa - Boston 0:2, Montreal - Columbus 1:2, Nashville - Winnipeg 2:5, Minnesota - Carolina 3:2, St. Louis - Chicago 5:1, Vancouver - Toronto 3:2, Calgary - NY Islanders 5:2.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme