Britská královna Alžběta II. se nakazila koronavirem. Má mírné příznaky podobné nachlazení

Britská královna Alžběta II. měla pozitivní test na koronavirus. Informovala o tom v neděli BBC. Podle sdělení Buckinghamského paláce má 95letá hlava státu mírné příznaky podobné nachlazení. Proti koronaviru je třikrát očkovaná. Očekává se, že tento týden bude vykonávat své povinnosti, které nebudou příliš náročné.

Aktualizováno Londýn (Aktualizováno: 14:37 20. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Královna Alžběta II.

Královna Alžběta II. | Foto: Steven Paston | Zdroj: Reuters

„Bude nadále pod lékařským dohledem a bude se řídit všemi příslušnými pokyny,“ uvedl podle BBC Buckinghamský palác v prohlášení.

Britský premiér Boris Johnson popřál královně brzké uzdravení. „Jsem si jistý, že mluvím za všechny, když přeji Jejímu Veličenstvu královně rychlé uzdravení z covidu a rychlý návrat k dobrému zdraví,“ napsal na twitteru.

Královna, která je na trůnu už 70 let, byla v kontaktu se svým nejstarším synem a dědicem trůnu, princem Charlesem.

‚Necítí se bezpečně‘. Princ Harry odmítá přivézt svou rodinu do Británie bez policejní ochrany

Číst článek

Ten měl minulý týden také pozitivní test na koronavirus. Nakazil se již podruhé, poprvé to bylo v březnu 2020. Později uvedl, že nemoc tehdy prodělal jen s mírnými příznaky.

Stejně jako Charles se covidem-19 nyní nakazila také jeho manželka Camilla. Čtyřiasedmdesátiletá vévodkyně z Cornwallu i o rok mladší Charles mají tři dávky očkování.

Zdraví královny, která letos slaví 70 let na trůnu, je v Británii pečlivě sledované. Před pár dny panovnice připustila, že má problémy s pohybem.

Loni v říjnu strávila noc v nemocnici kvůli blíže neupřesněnému zdravotnímu neduhu. Lékaři jí tehdy doporučili, aby si odpočinula.

ako Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme