Vrána dvěma góly pomohl Detroitu uhrát bod s Columbusem, Voráček na straně vítězů asistoval

Hokejový útočník Jakub Vrána vstřelil v NHL dvě branky Detroitu při prohře s Columbusem 4:5 v prodloužení a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. V dresu vítězů si připsal Jakub Voráček jednu přihrávku. Pavel Zacha zpečetil gólem výhru New Jersey 3:1 v Dallasu. Naopak branka Tomáše Hertla nestačila San Jose, který podlehl ve Vancouveru 2:4.

Video New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Jakub Vrána v dresu Detroitu

Útočník Jakub Vrána v dresu Detroitu | Foto: Raj Mehta | Zdroj: Reuters, USA TODAY Sports

Andrej Šustr pomohl dvěma asistencemi a Dominik Simon jednou přihrávkou k výhře Anaheimu 5:3 ve Philadelphii. Karel Vejmelka inkasoval šestkrát z 39 střel při prohře Arizony 1:6 ve Vegas.

Vrána v zápase Red Wings s Columbusem vyrovnával na 1:1 a 4:4. Při prvním gólu zachytil u vlastní modré čáry nepřesnou přihrávku, v souboji jeden na jednoho přebruslil obránce Vladislava Gavrikova a indviduální akci zakončil mezi betony Elvise Merzlikinse. Druhou branku dal v 57. minutě po vhazování.

Český útočník, který po operaci ramene zasáhl do aktuální sezony až začátkem března, má na kontě už deset branek v 16 odehraných zápasech.

Sestřih utkání Detroit - Columbus

Vránu předčil v utkání jen Jack Roslovic, který gólem v prodloužení zkompletoval hattrick. Columbus v průběhu utkání otočil skóre z 1:2 na 4:2. U vyrovnávací trefy asistoval Voráček, který pomohl spoluhráčům vybojovat za brankou puk.

Góly Zachy a Hertla

Dallas vedl s New Jersey po dvou třetinách brankou Ryana Sutera v přesilové hře 1:0, ale New Jersey v posledním dějství třemi góly otočilo. Vyrovnal Ty Smith, rozdílovou branku vstřelil Nico Hischier v čase 58:49 a o deset sekund později zvýšil z přečíslení Zacha, který předchozích šest zápasů nebodoval.

Český útočník se prosadil švihem z levého kruhu ke vzdálenější tyči a připsal si čtrnáctou trefu sezony.

Zachův gól proti Dallasu

Hertl vyrovnal proti Vancouveru v osmé minutě v přesilové hře z dorážky na 1:1 a zaznamenal 28. gól sezony. Zápas rozhodl Alex Chiasson, který v čase 42:07 zlomil nerozhodný stav 2:2 a San Jose už nenašlo odpověď.

Hertlův gól proti Vancouveru

Philadelphia vedla už ve třetí minutě 2:0, ale Anaheim v prostřední třetině třemi góly otočil na 3:2. Šustr si připsal asistenci u druhého gólu, který dal Zach Aston-Reese tečí střely Adama Henriquea.

Flyers ve 45. minutě vyrovnali trefou Ivana Provorova, ale Trevor Zegras svou druhou brankou v zápase strhl vedení na stranu Ducks. Výhru pojistil Derek Grant po české spolupráci a po křížném pasu Šustra zakončoval do odkryté branky.

Výsledky NHL

Dallas - New Jersey 1:3, Pittsburgh - Washington 3:6, Nashville - Florida 1:4, Seattle - Calgary 1:4, Toronto - Montreal 3:2, NY Rangers - Ottawa 5:1, Philadelphia - Anaheim 3:5, Detroit - Columbus 4:5 v prodl., St. Louis - NY Islanders 6:1, Edmonton - Colorado 1:2 po sam. nájezdech, Vancouver - San Jose 4:2 a Vegas - Arizona 6:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme