Hyundai otevírá speciální autosalon s elektromobily

foto Elektromobil Hyundai

Značka Hyundai sice v České republice vloni prodala jen 284 elektrických vozů, ovšem v této oblasti chce rychle růst.

Také proto otevře v sídle své tuzemské centrály specializovaný salon elektromobilů. Je to navíc jeden z vůbec prvních evropských showroomů korejské automobilky, který je vyhrazen pro vozidla s elektrickým a nízkoemisním pohonem.

Jedním z lákadel pro zájemce, kteří sem můžou zavítat od 19. dubna každý všední den mezi osmou a osmnáctou hodinou, je v současné době rovněž vystavovaný prototyp elektrického okruhového závodního speciálu. Vůz s kódovým označením RM 20e má výkon 810 koňských sil.

"Na tomto místě budeme schopni zájemcům umožnit prohlídku i testovací jízdu s nejrůznějšími verzemi našich elektromobilů a plug-in hybridních modelů. Tedy i těch, které akutálně nejsou k dispozici v naší dealerské síti," vysvětlil generální ředitel Hyundai Česká republika Martin Saitz.

Stejně tak bude mít podle Saitze zájemce možnost domluvit si testovací jízdu také s modelem Nexo, který pohání elektřina vyrobená ve vodíkových palivových článcích.

Pro ty, kteří ještě nikdy neměli s elektromobilitou a obecně moderními vozy nic do činění, je k dispozici třeba také virtuální realita. Zákazník usedne do reálného vozu Ioniq 5, který stojí v interiéru showroomu a v brýlích uvidí nějakou dopravní situaci. Hlasová navigace ho pak informuje, jak fungují jednotlivé bezpečnostní asistenční systémy i další funkce vozidla. Pak si samozřejmě totéž může vyzkoušet také na reálné silnici.

Součástí showroomu je také ultrarychlá nabíječka Siemens Sicharge D o výkonu 300 kW, která je – stejně jako celé centrum e-mobility - poháněna výhradně elektřinou z obnovitelných zdrojů.

Autonaelektřinu.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 9.05.2024 ČTK

Reklama

17°C

Dnes je čtvrtek 9. května 2024

Očekáváme v 17:00 16°C

Celá předpověď