Má tyhle zápasy ráda a dokáže je zvládnout, říká kapitán Pála o české jedničce Vondroušové

České tenistky hrají s Velkou Británií o postup do finálového turnaje Poháru Billie Jean Kingové a po úvodním dni je stav kvalifikačního zápasu nerozhodný 1:1. Body pro své výběry zařídily v Praze na Štvanici obě týmové jedničky, Emma Raducanová a také Markéta Vondroušová, která si připsala už šestou fedcupovou výhru.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová.

Markéta Vondroušová. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Když má na sobě modrý dres s vlajkou a k tomu červenou sukénku, zřejmě to ještě něco Markétě Vondroušové přidá. Takto oblečená získala stříbrnou olympijskou medaili v Tokiu, ve Fed Cupu či nově v Poháru Billie Jean Kingové vyhrává jeden zápas za druhým. Ztratila jenom ten první, když v Tampě, to jí bylo 17 let, debutovala a na druhé straně tenkrát stála obrovitá domácí hvězda Vandewegheová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Má tyhle zápasy ráda a dokáže je zvládnout, říká kapitán Pála o české jedničce Vondroušové

„Tam to bylo na mě ostré. Hrály jsme v Americe a bylo to těžké. Po zápase jsem byla docela smutná, protože to byla premiéra a prohrála jsem,“ vzpomíná pro Radiožurnál Vondroušová na svůj první fedcupový zápas.

Do Tampy tehdy dorazila krátce po svém premiérovém titulu na okruhu WTA, který vybojovala v hale ve švýcarském Bielu. A hned ve druhém utkání na šedozelené antuce proti další Američance Davisové už uspěla. A tím také nastartovala svou sérii vítězství v Poháru Billie Jean Kingové.

„Potom jsem si docela spravila chuť. Musím říct, že mám odmala ráda tyhle soutěže, takže si to užívám. Moc často nezažíváme, že jsme takhle v týmu, takže je to super. Přeju si, abych pomohla holkám co nejvíc,“ říká česká jednička.

Raducanuová udolala Martincovou a dorovnala stav česko-britského souboje na 1:1, rozhodne sobota

Číst článek

V baráži proti Kanadě v Prostějově v roce 2019 neztratila ve dvou zápasech ani set, stejně suverénně zvládla i loni na podzim při finálovém turnaji v Praze těžší zápasy s Němkou Petkovićovou i Švýcarkou Golubićovou.

„To byla taková moje premiéra v O2 areně, byla jsem strašně nervózní, ale zvládla jsem to dobře. Myslím, že to mi taky pomůže,“ vypráví Markéta Vondroušová, která si v národních barvách věděla rady i tentokrát.

Sice hned na úvod utkání s Britkou Dartovou ztratila úvodní servisovou hru, pak zahnaná do kouta uklouzla, ale díky nečekané chybě soupeřky situaci ustála a vyhrála 12 gemů v řadě. A kapitánovi Petru Pálovi znovu předvedla, jak spolehlivou tenistkou dokáže v reprezentačním dresu být.

„Má tyhle zápasy ráda a dokáže je zvládnout. Na papíře je to jedna věc, ale přijít tam a vyhrát 6:1 a 6:0 je věc druhá. Jsem rád, že to dokázala takhle zvládnout,“ věří Petr Pála, že bude vítězná série Markéty Vondroušové pokračovat i po souboji týmových jedniček, po utkání s Britkou Raducanovou, které začne v 11.30 dopoledne.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme