Sparta řeší koho místo Vrby. Přijde na Letnou další kouč, který prošel Plzní?

Zprvu se spekulovalo o německém trenérovi, v posedních dnech se objevilo i jméno kouče Slovácka Martina Svědíka, nyní to vypadá na skutečně zahraničního kouče, ale ze Slovenska. Fotbalovou Spartu, která po zpackané sezóně bez jediné trofeje těsně před koncem ročníku odvolala kouče Pavla Vrbu a kterého tak dočasně nahradil trenér sparťanské rezervy Michal Horňák, by mohl od nové sezóny vést další stratég, jenž prošel Viktorií Plzeň. Konkrétně Slovák Adrián Gul´a. Právě s ním už se Pražané měli po prohraném středečním finále MOL Cupu již dohodnout na spolupráci.

Osobnost trenéra Adriána Gul´y by se do letenského klubu hodila z toho důvodu, že sparťanská vize je pracovat s mladými hráči a právě práce s mladíky je doména slovenského stratéga. Proti Gul´ovi však hovoří ta skutečnost, že při svých posledních dvou angažmá pohořel. Nejprve v Plzni byl odvolán, stejně tak jako následně v polské Wisle Krakow. Právě tento celek pak po jeho odchodu zamířil do polské druhé ligy.

To za dalšího kandidáta na post rtenéra Sparty Martina Svědíka hovoří výsledky. Stačíí si vzpomenout je na středu a historické vítězství Slovácka v českém poháru. Připlatit si za tohoto českého vycházejícího kouče by nebyl pro Křetínského a spol. takový problém, jenže problém by byl v kompetentnosti sparťanského vedení. Svědík je typ kouče, který dělá všechny věci na vlastní pěst a to by v klubu, kde ve vedení mluví každý někomu jinému do práce, dost dobře nešlo. Není proto divu, že se v zákulisí mluví o možné Svědíkově podmínce spočívající v zásadních změnách letenského klubu.

Ze všeho nejdříve se ale mluvilo o možném příchodu německého kouče Heika Herrlicha, jenž se zná ještě ze svého hráčského působení v Dortmundu se současným sportovním ředitelem Sparty Tomášem Rosickým. Jenže Pražané by se neradi spálili podobně jako tomu bylo v případě italského trenéra Andrey Stramaccioniho.

Zaznívají však i hlasy, že by mohl na Letné i nadále zůstat hlavním trenérem ten současný zatím dočasný Michal Horňák. Ten podruhé v trenérské kariéře takto dokončoval sezónu jako hlavní trenér Sparty. Šance na to, že by zůstal na lavičce A-týmu i vpro příští sezónu, se ale výrazně snížili po neúspěchu ve finále MOL Cupu.

„Vedení nyní jedná o příchodu nového kouče, řeší změny v kádru, brzy bude moct představit posily," uvedl k situaci v klubu ve čtvrtek pouze ve svém strohém tweetu klubový mluvčí Ondřej Kasík.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Škatulata se ve fotbalové lize hýbou hned po konci sezóny. Kováč míří do Liberce, Saňák do Pardubic

Teprve o posledním květnovém víkendu skončila pro většinu účastníků fotbalové Fortuna ligy sezóna 2023/24, mimo jiné pro Pardubice, které se udržely v soutěži i pro příští sezónu. Svou misi tak v tomto klubu splnil jejich dosavadní kouč Radoslav Kováč, který se poté, co jeho svěřenci vyhráli v sobotu nad Bohemians 1:0, nechal slyšet, že po sezóně se stěhuje na trenérskou lavičku Liberce. Potvrdil tím tak spekulace z posledních dní. A potvrdilo se i další stěhování. Právě na uvolněné místo v Pardubicích přichází z Olomouce Jiří Saňák.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR AC Sparta Praha Fotbal

Aktuálně se děje

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

Jevgenij Prigožin

Zesnulý šéf Wagnerovců Prigožin má u hrobu novou sochu

Zesnulý zakladatel žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin, který loni uspořádal vzpouru proti Putinovu režimu, se dočkal nové sochy. Odhalena byla v sobotu u jeho hrobu v Petrohradě, vojáci k ní položili květiny, informovala agentura AFP.

včera

Nou Camp, domácí hřiště klubu FC Barcelona. Byl dokončen v roce 1957 a nynější kapacita 98 600 diváků ho činí největším fotbalovým stadionem Evropy.

Změny na lavičkách fotbalových velkoklubů. Barcelonu bude trénovat Flick, Bayern zase Kompany

U Bayernu Mnichov bylo o něco jasnější, že se bude po skončení sezóny poroučet Thomas Tuchel, to u Barcelony byla fotbalová veřejnost svědky veletočů kolem působení trenéra Xaviho. Nejprve uvedl, že po sezóně skončí, ještě před pár týdny to však vypadalo, že bude nadále pokračovat. Nakonec to vše rozčíslo klubové vedení, které už se službami Xaviho pro příští ročník nepočítalo. Zatímco do Barcelony míří bývalý kouč německé fotbalové reprezentace Hansi Flick, do Bayernu Mnichov možná překvapivě přichází Vincent Kompany, jenž naposledy koučoval anglické Burnley, s nímž sestoupil z anglické Premier League.

včera

včera

včera

Dominik Feri

Trest pro Feriho je adekvátní, konstatoval odvolací soud v rozsudku

Tříletý trest odnětí svobody pro exposlance Dominika Feriho je adekvátní, konstatovali soudci odvolacího senátu pražského městského soudu v rozsudku podle informací České televize. Feri v uplynulých dnech nastoupil do vězení, kde si má odpykat trest za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění. Odvolací soud mu ho potvrdil na konci dubna.

včera

včera

včera

včera

Momentka z filmu Priscilla.

RECENZE: Priscilla je křehkým i svíravým protipólem rockové pohádky

Sofia Coppola se po Marii Antoinette z roku 2006 navrací k životopisu slavných osobností. Oproti extravagantně postmodernímu portrétu francouzské panovnice je Priscilla subtilní a intimní. Ani tady však pro režisérku nejsou faktografické údaje tolik důležité a přináší křehce vystavěný portrét manželky krále rocku, jenž zprostředkovává svírající atmosféru.

včera

Povodně, ilustrační fotografie.

Počasí: Meteorologové zmírnili výstrahu před povodněmi na západě

Povodňová hrozba na západě Česka způsobená vydatnými srážkami se snižuje. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v sobotu zmírnil výstrahu před povodňovými jevy. Na Radbuze, Úhlavě, Úslavě a jejich přítocích se přesto očekává překročení druhého stupně povodňové aktivity. 

včera

Yemi A.D.

Yemi A.D. do vesmíru nepoletí. Japonec zrušil "neuskutečnitelnou" misi

Japonský podnikatel Jusaku Maezawa zrušil misi dearMoon, v jejímž rámci měl s celebritami absolvovat první turistický let kolem Měsíce. Informovala o tom agentura Reuters. Let se měl původně uskutečnit do konce minulého roku, stanovený cíl se však stal podle organizátorů neuskutečnitelným. 

včera

Ursula von der Leyenová, předsedkyně Evropské komise

Izraelský návrh příměří získává podporu. Vítá ho EU i OSN

Izraelský plán pro palestinské Pásmo Gazy uvítali předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová i generální tajemník OSN António Guterres. Americký prezident Joe Biden v pátek oznámil, že Izrael předložil palestinskému teroristickému hnutí Hamás návrh na úplné příměří v Pásmu Gazy. 

včera

včera

Týden do eurovoleb. V Česku by teď vyhrálo ANO, ukazuje průzkum

Volby do Evropského parlamentu, které se konají za týden, by aktuálně vyhrálo hnutí ANO. Získalo by více než čtvrtina hlasů, vyplývá z květnového průzkumu agentury STEM/MARK pro Institut H21. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy