Kvitová vstoupila do French Open vítězně. Krejčíková titul neobhájí, končí i Nosková

Tenistka Petra Kvitová postoupila do druhého kola antukového Roland Garros. V prvním kole skončil turnaj pro obhájkyni titulu Barboru Krejčíkovou, která prohrála s domácí Diane Parryovou 6:1, 2:6 a 3:6. Sedmnáctiletá kvalifikantka Linda Nosková při své grandslamové premiéře podlehla britské hvězdě a dvanácté nasazené Emmě Raducanuové po boji 7:6, 5:7 a 1:6.

Aktualizováno Paříž (Aktualizováno: 20:48 23. 5. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Foto: David W Černý | Zdroj: Reuters

Ve francouzské metropoli dopoledne silně pršelo, ale zápasy začaly podle plánu a dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová na zvlhlé antuce zpočátku chybovala.

Překvapilo mě, že to tělo zvládlo, říká Siniaková po vítězném návratu. Wimbledon bez bodů ji zaskočil

Číst článek

Se semifinalistkou turnaje v Rabatu Bondárovou v šesté hře i kvůli dvěma dvojchybám přišla o servis a prohrávala 2:4.

„Byl to zvláštní zápas, protože od rána střídavě pršelo, takže všechno bylo hektické. I na konci zápasu to vypadalo na déšť, ale stihla jsem to. Byla jsem ztuhlá, nepohybovala jsem se nejlépe, ona teď na antuce hraje dobře a dnes dobře podávala, což mě nešlo. Možná mi i paradoxně pomohlo, že mě v první setu brejkla a já se musela dostat do rytmu,“ řekla po výhře Kvitová Radiožurnálu.

„Diváci byli hrozně blízko a já občas slyšela, co si povídají, takže to bylo fajn. Bylo tu i dost Čechů a i cizinci mi fandili, to bylo hrozně hezké a v posledním gemu mě to trochu emocionálně dostalo.“ dodala Kvitová.

Za stavu 3:5 ale odvrátila setbol, poté co soupeřka poslala míč do sítě, a sama křížným bekhendem proměnila brejkbol na 4:5. Od stavu 5:5 se Kvitová rozjela, vyhrála sedmnáct míčů v řadě, což znamenalo zisk tie-breaku v poměru 7:0 a rychlé vedení ve druhé sadě, které už dominovala.

Jen poslední hru si zkomplikovala a proměnila až pátý mečbol svým sedmým esem v utkání.

Kvitová si připsala v Paříži jubilejní třicátý vyhraný zápas a čtvrtou desítku může načít ve druhém kole, v němž se utká s Australankou Daria Savilleovou hrající na divokou kartu.

Krejčíková končí

Barbora Krejčíková prohrála jako třetí obhájkyně titulu na antukovém Roland Garros v prvním kole.

Světová dvojka, která se vrací po zranění, podlehla pod zataženou střechou centrálního dvorce domácí Diane Parryové 6:1, 2:6 a 3:6.

Krejčíková, která loni vyhrála v Paříži i čtyřhru, před Roland Garros nehrála kvůli zranění lokte tři měsíce. Před turnajem říkala, že se cítí dobře, ale ruku měla v utkání zatejpovanou a herní výpadek se projevil na podání a v časování úderů, z čehož pramenilo 45 nevynucených chyb.

V open éře před Krejčíkovou nezvládly první kolo turnaje dvě obhájkyně. Ruska Anastasija Myskinová neuspěla v roce 2005 a Jelena Ostapenková z Lotyšska v roce 2018.

Nosková také

Vítězka loňské pařížské juniorky Nosková senzační šampionku US Open Raducanuovou trápila přes dvě a půl hodiny.

Nejmladší účastnice turnaje a 184. tenistka světa hrála odvážně, v utkání nasázela 48 vítězných míčů, ale udělala i 54 nevynucených chyb.

První set rozhodla Nosková ziskem tie-breaku poměrem 7:4. Ve druhém setu šla po vítězných ranách do brejku na 4:3, ale vzápětí po chybách přišla o servis a set ztratila ve dvanácté hře po zdařilém zkrácení hry Britky. V rozhodujícím setu už mladá Češka neměla dostatek sil.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme