‚Není příčinou problému.‘ Rosický chtěl rezignovat na post sportovního ředitele Sparty, Křetínský byl proti

Vedení fotbalové Sparty v čele s majitelem Danielem Křetínským zhodnotilo uplynulou sezonu v obsáhlém vyjádření. V něm přední český podnikatel a majitel pražského klubu mimo jiné uvedl, že mu Tomáš Rosický nabídl rezignaci na svůj post sportovního ředitele, tu však představenstvo odmítlo.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sportovní ředitel AC Sparta Praha Tomáš Rosický

Sportovní ředitel AC Sparta Praha Tomáš Rosický | Zdroj: Profimedia

Třetí místo, odvolaný trenér Pavel Vrba, prohra ve finále domácího poháru a nespokojení fanoušci. Zhruba takovým způsobem zakončil letenský velkoklub uplynulou sezonu v nejvyšší domácí soutěži.

‚Nadšení, emoce, slzy, radost.‘ Slovácko slaví po triumfu v poháru největší úspěch v klubové historii

Číst článek

Ze zisku ligového titulu se radovala Viktoria Plzeň a vedení Sparty následně bilancovalo, co se nepovedlo, a co naopak ano.

Majitel klubu Daniel Křetínský neskrývá, že spokojen není, ale potěšil ho například fakt, že se v mužstvu daří mladším hráčům.

Nejpalčivějším tématem však pro všechny fanoušky pražského celku byla otázka ohledně setrvání Tomáše Rosického v pozici sportovního ředitele klubu.

Podnikatel Daniel Křetínský | Foto: Ladislav Němec | Zdroj: Profimedia/MAFRA

„Tomáš rezignaci nabídl, představenstvo ji odmítlo. Já osobně jsem byl striktně proti tomu, aby odešel. Tomáš není příčinou problému, ale naopak bude jeho řešením. Absolutně nesouhlasím s protesty fanoušků proti němu. Možná to pramení z toho, že si v době jeho nástupu vytvořili nereálná očekávání. Pokud chtějí fanoušci někomu nadávat, ať nadávají mně, že jsem Tomáše do této role prosadil,“ prozradil Křetínský v obsáhlém rozhovoru pro klubový web.

Kádr na konci roku kromě odvolaného trenéra Vrby opustil i záložník a kapitán Bořek Dočkal, který ve 33 letech ukončil profesionální kariéru.

„Nikdo nemůže slíbit, že se klubu bude jen dařit, ale tato sezona se prostě opakovat nebude,“ zdůraznil na závěr Křetínský.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme