O víkendu se budou teploty šplhat ke třicítce. Objeví se i déšť a bouřky

Počasí

Počasí 3.6.2022 7:08

Nadcházející dny v Česku budou teplotně nadprůměrné, teploty vystoupají až k 28 °C. Podle Českého hydrometeorologického ústavu však nebudou chybět ani nárazové deště a ojedinělé bouřky.

pátek by mělo být většinou polojasno, večer se v Čechách místy objeví přeháňky nebo bouřky. „Nejnižší noční teploty klesnou k 12 až 8 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 24 až 28 °C,“ uvedlo ČHMÚ na svém webu.

Sobota bude oblačná až polojasná, přechodně až zatažená. Místy se také objeví občasný déšť, přeháňky nebo i bouřky. K večeru pak začne ubývat srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty se budou podle meteorologů pohybovat mezi 17 až 13 °C, nejvyšší denní teploty mezi 23 až 27 °C.

neděli by mělo být většinou polojasno, večer od západu bude přibývat oblačnosti. Na západě Čech se místy objeví přeháňky, ojediněle i bouřky. „Nejnižší noční teploty klesnou k 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 24 až 28 °C,“ avizují meteorologové.

pondělí by už mělo být oblačno až zataženo, zejména v Čechách se místy objeví přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 16 až 12 °C, nejvyšší denní teploty mezi 21 až 25 °C.

Také úterý bude převážně oblačné až zatažené, přechodně polojasné. Zejména v Čechách se pak vyskytnou místy přeháňky nebo i bouřky. „Nejnižší noční teploty klesnou k 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 21 až 25 °C,“ dodali meteorologové.

I nadcházející dny budou oblačné s nárazovými přeháňkami, chybět by neměly ani bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 15 až 10 °C, nejvyšší denní mezi 21 až 26 °C.

Tagy: