Teploty v Česku budou atakovat třicítky. O víkendu se mohou objevit i bouřky

Léto

Počasí 10.6.2022 6:08

Nadcházející víkend se ponese v duchu příjemných teplot a jasné oblohy. Přeháňky, byť ojediněle, mohou potrápit Česko v pátek. Zpočátku bude zataženo až oblačno, postupně polojasno. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 20 až 25 °C, v neděli pak budou atakovat i třicítky.

V pátek bude zprvu zataženo až oblačno, ojediněle se na východě místy vyskytnou přeháňky, uvádí meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Postupně však bude v Česku polojasno a oblačnosti bude ubývat.

Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 20 až 25 °C, na horách vystoupají k 15 °C. Vát bude mírný severní až severozápadní vítr o síle 3 až 7 m/s, večer zeslábne.

V noci na sobotu bude polojasno až jasno, k ránu se mohou ojediněle objevit mlhy. Nejnižší teploty klesnou k 13 až 9 °C. Během dne bude přechodně oblačno. Nejvyšší denní teploty vystoupají k 23 až 27 °C. Vát bude slabý proměnlivý, na Moravě a ve Slezsku přechodně mírný, severní vítr o síle 2 až 6 m/s.

Teploty v noci na neděli budou obdobné jako v sobotu, klesnou ke 14 až 10 °C. Během dne však budou atakovat tropickou třicítku – pohybovat se budou mezi 25 až 29 °C, na severovýchodě kolem 25 °C. Bude jasno až polojasno, ojediněle se mohou objevit přeháňky nebo bouřky.

Tagy: